Connect with us

O nouă plantare în C.A. Rosetti: 5.000 de arbori pe un hectar

Spații verzi

O nouă plantare în C.A. Rosetti: 5.000 de arbori pe un hectar

O organizație neguvernamentală a inițiat o nouă campanie de plantări în zona C.A. Rosetti. Asociația Tineri Ecologi Români din Iași (TERIS) vrea să planteze 5.000 de arbori pe un teren cu o suprafață de un hectar.

Arborii plantați vor fi salcâmi și pini. TERIS va asigura puieții și plantarea materialului săditor prin voluntarii asociației.

În schimb, Primăria va pune la dispoziție terenul de 1 ha, va acorda sprijin logistic pentru amenajarea zonei în care se va desfășura desfășura plantarea (lopeți, găleți, apă), iar, după plantare, municipalitatea va asigura, în caz de secetă, necesarul de apă pentru supraviețuirea puieților.

„Prin implementarea proiectului <<Plantăm ca să respirăm>> ne propunem implicarea comunității într-o acțiune de plantare într-o zonă a municipiului Iași în care cetățenii merg în weekend-uri să se relaxeze – zona C.A. Rosetti. Ne dorim ca zona respectivă să devină o zonă împădurită unde cetățenii să se poată bucura de aer curat, unde părinții să poată merge cu cortul împreună cu copiii, și mai multe decât atât, ne dorim ca zona împădurită să fie o zonă de protecție împotriva aerului poluat”, se arată în solicitarea TERIS de aprobare a campaniei de plantare în C.A. Rosetti.

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top