Connect with us

VIDEO C.A. Rosetti: 14 milioane lei pentru refacerea zonei de agrement

Spații verzi

VIDEO C.A. Rosetti: 14 milioane lei pentru refacerea zonei de agrement

Primăria a accesat finanțarea europeană nerambursabilă pentru modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti. Contractul de finanțare va fi semnat astăzi, 13 noiembrie. În total, valoarea investiției se ridică la aproape 14 milioane lei, inclusiv TVA.

Proiectul tehnic a fost finalizat de o asociere de firme (SC Pro Toby SRL – SC Graphis Spot Impex SRL – SC TXS Avalana SRL), iar municipalitatea a publicat recent și un clip cu modul în care ar putea arăta zona după efectuarea lucrărilor:

Proiectul urmărește înfrumusețarea zonei de agrement C. A. Rosetti, mai exact la intersecția dintre bd. C. A. Rosetti, șos. Albineț și str. Brândușa, și include reconversia și refuncționalizarea a 17.912 metri pătrați de teren neutilizat și degradat. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea sa de 13.942.773 de lei.

„În vederea promovării regenerării și revitalizării acestei zone vor fi demolate clădirile situate pe teren și aflate într-o stare avansată de degradare, vor fi realizate alei pietonale și amenajate spații verzi și facilități pentru recreere (de exemplu, zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii etc.), vor fi montate obiecte de mobilier urban (foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, bănci, sisteme de parcare pentru biciclete etc.), dispozitive Wi-Fi, sisteme de supraveghere video etc.”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

To Top