Connect with us

Activiștii pro-autostradă cer socoteală CNAIR: de ce se încalcă termenele la A8?

Mișcări civice

Activiștii pro-autostradă cer socoteală CNAIR: de ce se încalcă termenele la A8?

Asociația „Moldova vrea autostradă” a reacționat în urma informației publicate de APIX.ro zilele trecute, cu referire la o nouă amânare a termenului de stabilire a proiectantului tronsonului de autostradă Ungheni – Iași – Tg Neamț.

„Asociația Moldova vrea autostradă își exprimă dezamăgirea profundă că termenele avansate de CNAIR (compania de autostrăzi, n.r.) sunt încălcate în mod repetat și considerăm că acest lucru indică prezența unor deficiențe de management semnificative, atât în interiorul companiei, cât și în relaționarea cu alte instituții ale statului român cu atribuții în acest domeniu”, se arată în comunicatul MVA.

Asociația i-a solicitat public directorului CNAIR Mariana Ioniță următoarele aspecte:

  • explicații concrete cu privire la motivul sau motivele care au determinat această nouă amânare prin publicarea informațiilor oficiale transmise SICAP și pe site-ul CNAIR
  • sancționarea funcționarilor sau decidenților CNAIR care au stabilit aceste termene de evaluare fără a avea la bază o planificare realistă
  • asumarea publică a unui termen realist, care să nu fie amânat din două în două săptămâni

În schimb, Asociația „Împreună pentru A8” susține că amânarea termenului de către CNAIR este, de data aceasta, justificată. Potrivit lui Cătălin Urtoi, amânarea  a fost decisă pentru a asigura posibilitatea ca tronsonul de autostradă menționat să poată fi introdus spre finanțare în Planul Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, zilele trecute, asociația a înmânat decidenților o documentație-argument în favoarea unei astfel de soluții.

Articole din categoria Mișcări civice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top