Connect with us

Aeronave Airbus și Boeing pot fi aduse la hangarul Aerostar

Proiecte publice

Aeronave Airbus și Boeing pot fi aduse la hangarul Aerostar

Compania băcăuană își poate onora contractele de mentenanță aeronave. Cu o întârziere de mai bine de un an, Aeroportul Iași a finalizat prima etapă a unei investiții prin care a fost asigurat pentru hangarul Aerostar acces la pista aerogării. Astfel, din acest moment, Aerostar poate asigura mentenanța avioanelor de tip Airbus 320 și Boeing 737.

Asigurarea accesului la pistă este un angajament al Aeroportului față de investitorul băcăuan luat încă de acum doi ani. În context, Aerostar anunța o investiție de 10 milioane euro pentru realizarea unui hangar în care să fie asigurată mentenanță aeronavelor.

Hangarul a fost finalizat, dar amenajarea căii de rulare a fost tergiversată. Într-un final, după un ritm alert de lucru pe parcursul acestei veri, Aeroportul și-a onorat ultimul termen dat Aerostar: august 2020. Dacă acest termen nu era respectat, firma băcăuană risca penalități financiare majore, iar, la rândul ei, se putea îndrepta pentru compensații împotriva aerogării ieșene.

Pe șantierul de la Aeroportul Iași au fost finalizate lucrările la calea de acces a aeronavelor spre hangarul de mentenanță al Aerostar Bacău! Proiectul continuă conform termenelor asumate!”, este anunțul șefilor Aeroportului Iași.

Lucrările la aeroport continuă pentru extinderea platformei și asigurarea unui număr mai mare de locuri de parcare pentru aeronave, prin intermediul a două noi căi de rulare de legătură cu pista aerogării.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top