Connect with us

Începe montarea senzorilor de parcare/O firmă din Capitală a câștigat contractul

Proiecte publice

Începe montarea senzorilor de parcare/O firmă din Capitală a câștigat contractul

Compania Avitech Co. va monta pe raza orașului aproape 1.000 de senzori de parcare. Locurile alese de Primărie sunt în parcări publice sau în lungul unor bulevarde. Inițial, valoarea contractului era estimată la 840.000 lei, fără TVA, dar, în urma licitației, valoarea a scăzut la circa 640.000 lei. Procedura a atras interesul a patru companii de profil: Avitech, Histria International, Helinick și Kadra Tech.

  • consultă la finalul articolului cele 16 zone unde vor fi montați senzorii de parcare

Potrivit informațiilor disponibile în SICAP, sistemul național de achiziții publice, contractul fost semnat zilele trecute între Primărie și Avitech. Senzorii vor fi montați în maximum 90 de zile, conform obligațiilor din contract.

Odată cu montarea senzorilor, șoferii vor avea la dispoziție și o aplicație mobilă, iar una dintre facilități vizează îndrumarea utilizatorilor către cel mai apropiat loc liber de parcare.

Prin intermediul aplicației, șoferii vor putea achita și tariful de parcare, în condițiile în care programul software va permite aplicarea de tarife orare diferenţiate, pe zone, pe zile ale săptămânii şi pe intervale orare definite.

Senzorii vor fi conectaţi la sistem prin wireless, vor avea o durată medie de viaţă a bateriei de 5 ani şi vor putea funcţiona la temperaturi de minus 30 grade Celsius sau de minim 65 grade Celsius.

Achiziţia mai prevede realizarea de staţii de interconectare a echipamentelor (la distanţe de peste 500 metri faţă de senzori) şi o aplicaţie de server pentru gestionarea locurilor de parcare.

În total, vor fi achiziționați 960 de senzori. „Obiectul achiziţiei constă în instalarea unui sistem integrat de detectare a stării locurilor de parcare şi de transmitere a acestor informaţii către o aplicaţie de server şi una mobilă, ce poate fi utilizată de către orice cetăţean“, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei.

Locurile unde vor fi amplasaţi senzorii de parcare sunt: str. Anastasie Panu (55 senzori), str. Armeană (21), str. Costache Negri (46), Casa de Cultură a Studenţilor (40), str. Golia (94), Hala Centrală (137), bld. Independenţei (42), parcarea de la Mitocul Maicilor (38), Moldova (38), Piaţa Nicolina (58), Primărie (61), Policlinica Sf. Spiridon (48), bld. Primăverii (75), bld. Socola (98), Teatrul Vasile Alecsandri (57) şi cinema Victoria (52).

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top