Connect with us

FOTO Iași: O stradă uitată de lume a fost asfaltată „peste noapte”/Al cui e interesul?

Proiecte publice

FOTO Iași: O stradă uitată de lume a fost asfaltată „peste noapte”/Al cui e interesul?

Strada Podgoriilor este o arteră de circulație, poate, mai puțin cunoscută din Iași: din Aleea Sadoveanu face legătura cu Grădina Botanică. Mulți ani, strada a fost dată uitării, deși bicicliștii o folosesc des – cu mult curaj, iar cei care preferă o promenadă, departe de zgomotul orașului, aleg, de destule ori, o plimbare prin această zonă.

Brusc, când cineva a început să construiască în zonă – revenim zilele următoare cu detalii și nume cu prenume strada a fost asfaltată. În batjocură. Pentru acea zonă în care nu se poate construi un bloc cu 11 etaje. Acolo unde se construiește, asfaltul parcă arată bine.

De întreaga operă, așa cum este, cu mască sau fără mască, este responsabilă, probabil, societatea Citadin, firma Primăriei Iași (vezi galerie foto mai jos). Zicem probabil pentru că Primăria nu are obiceiul de a informa asupra asfaltărilor pe care această firmă le face, în tradiționala lipsă de transparență dovedită de administrația Chirica. Cert este că pe SICAP, sistemul național de achiziții publice, nu există vreo licitație cu referire la str. Podgoriilor.

În zona în care abia a început să se construiască, iar alții – chiar vizavi – se ocupă de tăieri de copaci pentru că vor să construiascărevenim și asupra acestui aspect în zilele următoare – asfaltul arată bine. Mai în vale, pe măsură ce ne apropiem de Grădina Botanică, e treabă „românească”.

O mică dovadă:

Îl invităm pe ing. Mihai Chirica să explice acest mod de asfaltare. Experiența la Conest SA credem noi că îl va ajuta. Nu vrem să ne hazardăm, dar e posibil să spună că în dreapta imaginii e amenajată pistă pentru bicicliști.

Strada Podgoriilor a fost asfaltată la repezeală și, parcă, la ordinul cuiva: sunt doar circa 400 metri de drum, până la biserică (dinspre Aleea Sadoveanu). O mână de asfalt pentru plătitorii de taxe și impozite.

Deocamdată, o galerie FOTO. Zilele următoare, revenim cu nume și prenume:

Aici, suntem deja la circa 200 metri de zona de interes imobiliar, spre Grădina Botanică

Aici s-au terminat fondurile Primăriei Iași. Iași, oraș universitar, cultural și, nu în ultimul rând, regal, cu peste 400.000 locuitori. La vreo 1 km și ceva distanță (în linie dreaptă, domnule primar) e str. Nistor. Stradă de pământ. Nu mai este grija unei fundații de beton. Evident, va spune primarul, adevărul este undeva la mijloc…„răutăcisme”, „dezinformări”, înțepături”.

În continuare, strada, care tot Podgoriilor se cheamă, arată cam așa:

Acesta este tronsonul asfaltat „ca la carte”, deși strada chiar nu se termină acolo unde s-au terminat fondurile Primăriei

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top