Connect with us

Aeroportul Iași: a fost reluată o primă cursă externă (Tel Aviv)

Utile

Aeroportul Iași: a fost reluată o primă cursă externă (Tel Aviv)

Wizz Air a reluat, de astăzi, cursa externă spre Tel Aviv. Anterior, de pe Aeroportul Iași era operată doar cursa spre Billund –  zbor care a fost activ și în perioada restricțiilor date de starea de urgență și starea de alertă. O altă cursă operațională în prezent la aerogara ieșeană este cea spre București a operatorului TAROM.

Următoarele zile când au fost stabilite reluări de curse sunt 17 iunie (Wizz Air) și 1 iulie (Blue Air). Încă nu au fost anunțate și destinațiile care vor fi din nou accesibile de la Iași, dar declarații recente ale șefului aeroportului arată că este posibil să fie reluate toate cursele care erau înainte de declanșarea pandemiei Covid-19.

Directorul aerogării Cătălin Bulgariu a estimat că, odată reluate cursele, cel mai probabil aeronavele „vor fi pline”.

„Vor fi reintroduse toate rutele. Cei de la Wizz Air vor avea zilnic zbor către Londra, iar pentru celelalte destinaţii frecvenţa va fi de două zboruri pe săptămână. Blue Air îşi reia activitatea din 1 iulie”, a spus Cătălin Bulgariu.

Pandemia Covid-19 a afectat grav activitatea aerogării ieșene, în unele zile nefiind operat vreun zbor de la Iași. Acest lucru se vede și în statistici:

  • trafic luna aprilie Aeroport Iași – 6.000 pasageri
  • trafic luna mai Aeroport Iași – 4.000 pasageri

Anul trecut, în luna mai, aerogara ieșeană avea circa 100.000 de pasageri.

Alte articole din categoria Utile

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top