Connect with us

Aerostar va investi 5,6 milioane euro la Iași

Compania a concesionat 1,6 ha în incinta aeroportului Iași

Investiții private

Aerostar va investi 5,6 milioane euro la Iași

Investiția firme băcăuane Aerostar la Iași se va ridica la 5,6 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei publicat pe Bursă. Aerostar a adus la cunoștința acționarilor că a fost semnat un contract de antrepriză în data de 24 mai.

Contractul are ca obiect lucrări de autorizare, proiectare, construire hangar de mentenanță aeronave civile și anexa tehnică, instalații, amenajări edilitare și împrejmuire teren pentru punctul de lucru deschis în zona Aeroportului Internațional Iași.

Unde va fi amplasat hangarul (marcaj roșu):

Durata contractului se ridică la 18 luni, iar fondurile necesare pentru derularea investiției vor fi asigurate din surse proprii.

Aerostar va dezvolta la Iași o unitate de mentenanță pentru avioane din familiile Boeing 737 și Airbus 320, iar la hangar se va putea lucra simultan la trei aeronave. La Bacău, compania are două hangare.

În august 2016, Aerostar Bacău spunea că investiția totală de la Iași va ajunge în final la circa 10 milioane euro și vor fi create cel puțin 100 de locuri de muncă. Angajații vor fi recrutați de la Iași – procesul a început deja și vor trece prin sesiuni de instruire la Bacău. Pentru a autoriza personalului durează în jur de circa patru ani.

În septembrie 2017, Aerostar Bacău a semnat cu Consiliului Județean un contract de concesiune a unei suprafețe de 16.000 mp pe o perioadă de 49 de ani. Redevența anuală a companiei se ridică la puțin peste 10.000 euro.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top