Connect with us

Fiald „atacă” o nouă zonă a Iașului: are deja peste 3 ha și ridică blocuri

Blocuri în construcție ridicate de Fiald lângă Cimitirul Evreiesc

Investiții private

Fiald „atacă” o nouă zonă a Iașului: are deja peste 3 ha și ridică blocuri

Firma băcăuană Fiald Imobiliare continuă ofensiva imobiliară la Iași cu noi proiecte. După ce a transformat decisiv zona de lângă Cimitirul Evreiesc în una rezidențială, Fiald va demara construirea de blocuri pe str. Dealul Zorilor, în apropiere de platoul Viticultori.

Citește și Plan de trafic: cum conectăm Păcurariul de Copou, prin zona Colina Însorită – Dealul Zorilor?

Prima zonă „atacată” de Fiald unde, conform surselor apix.ro, va ridica blocuri:

Din informațiile apix.ro, Fiald Imobiliare are deja mai multe proprietăți în această zonă și vrea să construiască locuințe colective. Surse din piața imobiliară au precizat pentru apix.ro că Fiald are în proprietate peste 30.000 mp, iar o parte din această suprafață face deja obiectul unor solicitări la nivelul municipalității. Probabil, Fiald nu se va opri cu dezvoltarea zonei doar pe porțiunile pe care le are deja în proprietate. În vecinătatea terenurilor Fiald este o suprafață de peste 9 ha deținută de asociați ai omului de afaceri Bogdan Cihodaru. În zonă, prețul terenului ajunge la circa 120 euro/mp (citește aici detalii).

Firma nici nu va trebui să parcurgă procesul birocratic de autorizare și va putea obține direct autorizația de construire întrucât în această zonă există deja aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) încă din luna iunie 2007.

Citește și Noul PUG: Blocuri înalte, la doi pași de Grădina Botanică

Fiald Imobiliare este investitorul care a ridicat mai multe blocuri pe platoul „Colina Însorită”, unele dintre acestea fiind și acum în construcție. Firma a amenajat, pe cheltuială proprie, inclusiv o rețea de străzi de care beneficiază, acum, și alți investitori din zonă.

Citește și „Colina Însorită”: ansamblu cu opt blocuri noi

În trecut, apix.ro a scris în mai multe rânduri despre zona delimitată de Colina ÎnsorităRediu BreazuViticultori, arătând că în acest perimetru va deveni unul preponderent rezidențial cu vile și blocuri (unele înalte). Cu toate că aceste lucruri sunt bine cunoscute și la Primărie, oficialii municipalității întârzie să vină cu soluții privind infrastructura (str. Ion Nistor este, parțial, din pământ!).

Galerie FOTO – Cum arată cartierul „Colina Însorită”: noi blocuri la orizont

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top