Connect with us

Americanii donează Primăriei Iași un bar de la Ciric

Foto: Radu MEȘNIȚĂ

Utile

Americanii donează Primăriei Iași un bar de la Ciric

Municipalitatea va intra în proprietatea a cinci construcții din zona de agrement Ciric. Construcțiile aparțin, de la începutul anilor ’90, firmei Unirea SRL, societate preluată în 2002 de americanii de la Bunge.

„Vă rugăm să finalizați procedura de acceptare a donației până cel mai târziu la data de 10 octombrie 2019, întrucât societatea Unirea SRL este în procedură de fuziune, urmând a fi absorbită de societatea Bunge România SRL, procedură ce urmează a fi finalizată la începutul lunii noiembrie 2019”, se arată în adresa Unirea SRL către Primărie.

Construcțiile se află înainte de Hotel Ciric, aproape de malul Lacului Ciric 2

De remarcat că nu este pentru prima dată când Unirea oferă construcțiile Primăriei, din corespondența celor două entități rezultă că un prim demers în acest sens a fost făcut în luna august anul trecut.

Donația constă în: un restaurant bar, un beci, o baracă metalică, o poartă și un grup sanitar. La acestea se adaugă amenajările exterioare. Valoarea de inventar a construcțiilor ajunge la 322.649 lei.

„Municipiul Iași ar putea să le găsească acestor clădiri o destinație în folosul comunității. Clădirile nu sunt folosite și nu mai sunt utile societății Unirea SRL de mai mult de 13 ani”, au mai arătat reprezentanții Unirea SRL.

Principala construcție, ce a funcționat ca bar, se află aproape de malul Ciricului și a fost edificată în 1994, având o suprafață desfășurată de 208 mp. Conform autorizației de acum 25 de ani, barul funcționa cu 100 de locuri.

Donația trebuie aprobată în plenul Consiliului Local, o ședință în acest sens fiind programată vineri, 27 septembrie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top