Connect with us

Ansamblul imobiliar de lângă Secția II, la un pas de autorizare

Foto: Ziarul de Iași

Investiții private

Ansamblul imobiliar de lângă Secția II, la un pas de autorizare

Proiectul privind construirea a trei blocuri în zona Arcu, lângă Secția II, este aproape de a primi autorizația de construire. Dezvoltatorul deja a împrejmuit zona, halele au fost puse la pământ, iar acum acesta așteaptă actul de autorizare pentru începerea lucrărilor. În urma cu câteva săptămâni, Primăria i-a eliberat un certificat de urbanism, în condițiile în care Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost aprobate în februarie 2018.

Amplasamentul investiției:

Blocurile vor avea un regim de înălțime de până la 8 etaje. Astfel, două blocuri vor avea două niveluri în subteran, parter și opt etaje, iar celălalt imobil va avea două niveluri în subteran, parter și șase etaje. Toate cele trei imobile vor avea și un etaj tehnic, fiind vorba, probabil, de casa liftului.

Inițial, dezvoltatorul ( Auto Trans Com SRL ) a solicitat aviz pentru trei blocuri cu 10 etaje, dar, în luna octombrie 2017, Comisia de urbanism a redus din regimul de înălțime, ținând cont și reclamațiile făcute de către cetățeni care locuiesc în zonă. Procentul de ocupare a terenului a fost stabilit la 45%, iar coeficientul de utilizare a terenului este egal cu 4.

Dezvoltatorul are la dispoziție o suprafață de 3.407 mp, unde sunt edificate acum trei construcții care urmează să fie demolate (foste hale). Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ), proiectul constă în amenajarea de locuințe colective, spații comerciale și birouri. Înălțimea maximă a blocurilor cu opt etaje va fi de 33 metri.

Planșa de reglementări urbanistice:

Halele ce au fost demolate:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top