Connect with us

Șos. Națională: o nouă clădire de birouri lângă Comodo

Zona de construire

Investiții private

Șos. Națională: o nouă clădire de birouri lângă Comodo

O firmă controlată de familia Cheșcu a început construcția unui imobil de birouri pe șoseaua Națională. Amplasamentul, ce are o suprafață de peste 3.000 mp, se află în apropierea intersecției dintre șos. Națională și Splai Bahlui mal drept, între două clădiri de birouri existente.

Citește și Gheorghe Cheșcu va construi imobile înalte pe terenul luat cu 7,3 milioane euro

Amplasamentul investiției:

Investiția este derulată prin intermediul firmei Dirot Comp SRL, unde asociat este firma Flux SRL, ce aparține omului de afaceri Gheorghe Cheșcu. Dezvoltatorul a primit autorizație de construire la sfârșitul lunii aprilie 2018, în baza unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) aprobat în decembrie 2006.

Citește și Surse: Un nou bloc înalt pe șos. Națională

Construire imobil de birouri pentru profesii liberale, cu spații comerciale la parter pe teren proprietate”, se arată în actul de autorizare 439/2018.

Omul de afaceri va construi pe aproape 40% din suprafața deținută, la un coeficient de utilizare egal cu 3,3 (raportul dintre suprafața desfășurată construită și parcelă). În ceea ce privește regimul de înălțime, Primăria a admis ca imobilul să aibă subsol, parter și până la opt etaje, la o înălțime maximă de 32,55 metri (de regulă, la clădiri de birouri, Comisia de urbanism a Consiliului Local aprobă 3,54 metri/nivel).

Citește și „Micul Palas” – locuințe și birouri peste drum de Hotel Internațional. E implicat și Cheșcu

Locuri de parcare asigurate pe lot, astfel: subteran 56 de locuri, la subsol sunt asigurate 105 locuri, iar exterior bloc sunt 56 de locuri”, se precizează în autorizație.

Municipalitatea nu a pus la dispoziția publicului și o planșă de reglementări urbanistice pentru a vedea cu exactitate amplasarea viitoarelor corpuri de clădire: în regimul de înălțime sunt prevăzute 48 etaje, ceea ce sugerează că imobilul va avea mai multe corpuri, iar unul dintre acestea va avea patru etaje.

Viitorul imobil va beneficia de o infrastructură complet refăcută: Primăria a inaugurat în acest an o nouă stradă pe Splai Bahlui mal drept pe tronsonul Podul de Piatră – Podul Roș (sens unic spre Podul Roș), iar șos. Națională (care, probabil, va rămâne cu dublu sens) va fi asfaltată în această vară.

Tu știi în ce cartier stai?

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top