Connect with us

Cheșcu va construi imobile înalte pe terenul luat cu 7,3 mil. euro

Cheșcu a cumpărat terenul de la Romcarbon

Tranzacții

Cheșcu va construi imobile înalte pe terenul luat cu 7,3 mil. euro

Cea mai mare tranzacție din prima parte a anului 2018 la Iași s-a consumat zilele trecute. Grupul industrial Flux, condus de Gheorghe Cheșcu, a achiziționat un teren de peste 7 hectare la un preț de 7,3 milioane euro, după cum a anunțat profit.ro.

Pentru a vedea ce modificări de trafic vor fi în zona terenului citiți și Planul de trafic Zona Industrială – Bularga.

Grupul Flux mai are în derulare un proiect important pe șos. Națională (lângă Comodo), află informații citind Surse: Un nou bloc înalt pe Splai Bahlui

Apix.ro a scris în luna martie despre terenul nou-achiziționat de Cheșcu, amplasamentul fiind în Zona Industrială, în vecinătatea proiectului derulat de Conest („Conest Grand Residence”).  Terenul a aparținut companiei Romcarbon.

Amplasamentul investiției:

Citește și Ansamblu de blocuri cu 8 etaje în Zona Industrială

Pentru a ne face o idee despre ce ar putea construi Gheorghe Cheșcu pe terenul nou-achiziționat, apix.ro a studiat prevederile din noul Plan Urbanistic General (PUG). Chiar dacă acest document încă nu este aprobat, la nivelul Comisiei de urbanism sunt deja invocate – la nivel informal – prevederile din PUG.

Citește și Tu știi în ce cartier stai? Cel mai mare cartier al Iașului (Bularga – Zona Industrială) are peste 1.200 ha

Ceea ce este clar e că zona, odată cu proiectul Conest, va deveni, în cea mai mare parte, una rezidențială. În noul PUG, indicatorii stabiliți nu fac limitări de înălțime, dar zona este definită drept una de activități comerciale și servicii. Astfel că, în cazul în care va dori să construiască locuințe, Cheșcu va avea nevoie de un plan urbanistic zonal inclusiv după aprobarea noului PUG.

Apix.ro a scris în mai multe rânduri despre proiectele propuse de privați pe amplasamente cuprinse între pod Tudor Vladimirescu și pod Metalurgie și, de cele mai multe ori, intenția dezvoltatorilor este de a construi locuințe.

Citește și Turnuri cu locuințe lângă Podul Sf. Ioan

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Tranzacții

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top