Connect with us

Surse: Un nou bloc înalt pe Splai Bahlui

Înălțimea blocului va fi comparabilă cu cea a clădirii Comodo

Investiții private

Surse: Un nou bloc înalt pe Splai Bahlui

Omul de afaceri Gheorghe Cheșcu va investi în construirea unui imobil cu locuințe colective lângă Comodo. Potrivit informațiilor Apix, intenția acestuia este de a ridica un imobil cu o înălțime comparabilă cu cea a clădirii vecine.

Investiția va fi făcută prin intermediul firmei Dirot Comp SRL, administrată de Tudor Cheșcu, asociatul unic fiind cunoscuta companie Flux SRL.

Amplasamentul blocului:

Deocamdată, în luna septembrie 2017, Dirot Comp SRL a obținut o autorizație de construire pentru „lucrări de îmbunătățire a terenului de fundare în vederea edificării construcțiilor”.

Inițial, planul lui Cheșcu viza construirea unei clădiri de birouri pentru profesii liberale, cu spații comerciale la parter. Însă, în luna mai 2017, conform informațiilor Apix, a solicitat municipalității schimbarea funcțiunii în „locuințe colective, birouri pentru profesii liberale, cu spații comerciale la parter”.

Suprafața pe care o are la dispoziție investitorul este de 3.030 mp. Pentru construirea imobilului, Cheșcu va întocmi un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), iar hotărârea care va fi adoptată în plenul Consiliului Local va modifica funcțiunile aprobate pentru aceeași suprafață în 2006 printr-o hotărâre a deliberativului.

Terenul din Splai Bahlui mal drept a fost multă vreme abandonat:

În prezent, în zonă au loc importante lucrări pentru refacerea infrastructurii. Pe segmentul Podul de Piatră – Podul Roș a fost realizată o nouă stradă în locul fostei căi de rulare a tramvaielor. Totodată, pe șos. Națională sunt efectuate lucrări pentru înlocuirea rețelelor de termoficare printr-un proiect cu finanțare europeană accesat de Primăria Iași. Ulterior, cu fonduri de la bugetul local, municipalitatea va asfalta șos. Națională. În viitor, cele două străzi vor fi sensuri unice pereche.

Citește AICI despre oferte de publicitate a fluxului APIX.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top