Connect with us

Tătărași: Începe construcția unui nou imobil în zona Pieței Chirilă

Blocul va fi ridicat în apropierea unui imobil existent cu 4 etaje

Investiții private

Tătărași: Începe construcția unui nou imobil în zona Pieței Chirilă

Un nou bloc de locuințe va fi ridicat în apropiere de Piața Chirilă, pe str. Răchiți, în fața imobilului cu patru etaje existent la intersecția cu str. Tătărași. Proiectul urbanistic a fost deja aprobat în luna august 2017 de către Consiliul Local, iar investitorii (Alexandru și Valentina Zămosteanu) au început demersurile pentru obținerea autorizației de construire.

Amplasamentul blocului:

Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ), blocul va avea demisol, parter, trei etaje și mansardă. Dezvoltatorii au la dispoziție un teren de 808 mp. Indicatorii urbanistici aprobați de CL vizează un procent maxim de ocupare (POT) de 40% și un coeficient de utilizare a terenului (CUT) egal cu 2 (raportul dintre suprafața desfășurată construită și parcelă), în timp ce înălțimea maximă ajunge la 14 metri. Cu un astfel de CUT, dezvoltatorul poate amenja circa 30 de locuințe.

În zonă există și construcții cu o înălțime mică:

În PUZ se arată că vor fi amenajate 21 de locuri de parcare, dintre care șase vor fi la nivelul solului, iar 15 la demisol. Pentru a putea fi ridicat blocul, investitorii vor trebui să demoleze o casă existentă pe amplasament.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top