Connect with us

Un politician vrea să construiască un aparthotel în Centru

Terenul e ocupat acum de unități Ravioli

Investiții private

Un politician vrea să construiască un aparthotel în Centru

Închirierea de apartamente în regim hotelier este un fenomen prezent pe piața Iașului de mai mulți ani. Inclusiv la unele blocuri nou construite, investitorii preferă să închirieze apartamente pe termen scurt decât pe termen lung, fiind, evident, mai profitabil. Există și ieșeni care au cumpărat mai multe apartamente în imobile noi, deseori centrale, și au transformat închirierea lor pe termen scurt într-o veritabilă afacere. Unii au renunțat la joburi la care erau de ani de zile pentru a se dedica noii afaceri. O simplă căutare pe booking.com ne poate arăta acest lucru. Pe o singură noapte, un proprietar de apartament poate încasa minimum 120 lei (26 euro).

Fenomenul a determinat și crearea de aparthoteluri. Unele imobile s-au declarat aparthotel fără a avea în spate un proces de autorizare, dar, acum, există și persoane care încă de la început gândesc clădirea ca un aparthotel.

Un exemplu în acest sens este consilierul local Violeta Găburici (PMP), creatoarea brandului Ravioli (fashion). Membru al Comisiei de Urbanism, Găburici vrea să construiască „un centru hotelier cu servicii completare pentru zona centrală pe teren proprietate”. Consilierul local va dezvolta ansamblul prin firma sa, Concept MSG Trade SRL. Găburici are la dispoziție o suprafață de circa 2.000 mp cu deschidere atât la std. Uzinei, cât și la str. Varianta Uzinei.

Amplasamentul viitorului aparthotel:

Ea vrea să-și mute afacerea Ravioli și unitățile de producție existente pe teren într-o zonă industrială, iar pe suprafața liberă să ridice centrul hotelier.

Am scos un certificat de urbanism să vedem cum stăm cu indicatorii. Noi am făcut un studiu în zonă, cum se poate îmbunătăți aspectul. Și aș vrea să fac un aparthotel, conceptul se practică foarte mult în străinătate. Acum, pe teren sunt servicii de producție, acestea nu mai au ce căuta în zona centrală”, a comentat Violeta Găburici.

Consilierul local a menționat că, deocamdată, i-a fost emis doar un certificat de urbanism și, în perioada următoare, va propune Primăriei un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru dezvoltarea zonei.

Amplasamentul e ocupat acum de mai multe construcții:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top