Connect with us

Apartamente și un întreg bloc, scoase la vânzare în Păcurari

Inițial, trebuiau construite 14 blocuri, dar numai 5 au fost finalizate

Investiții private

Apartamente și un întreg bloc, scoase la vânzare în Păcurari

Un întreg bloc și alte 22 de apartamente dintr-un ansamblu rezidențial din Păcurari sunt scoase la vânzare la un preț redus. Este vorba despre complexul „Dream Village”, construit în anul 2010, unde executorii încearcă de mai mult timp să vândă bunurile imobiliare.

Recent, în cazul blocului, prețul de vânzare a scăzut la 3 milioane euro (fără TVA) față de cele 5,4 milioane euro pe care executorul le solicita inițial, ceea ce înseamnă o reducere de 44%. Potrivit anunțului publicat pe site-urile de profil, blocul este format din 12 garsoniere, 35 de apartamente cu 2 camere, 13 apartamente cu 3 camere și 43 boxe la subsol. Executorul menționează că blocul se vinde integral. Totodată, în anunț se arată că imobilul de zece etaje (plus mansardă) este liber.

Executorul a mai scos la vânzare alte 22 de apartamente din același complex, în contextul în care sunt construite alte patru blocuri. În total, executorul vrea să obțină circa 1,42 milioane euro. Însă, în acest caz, bunurile se vând la bucată cu prețuri cuprinse între 33.600 euro (garsonieră) și 78.100 euro (apartament 3 camere), fără TVA. Cele 22 de bunuri cuprind o garsonieră, opt apartamente cu 2 camere și 13 apartamente cu 3 camere.

Complexul „Dream Village” a fost finalizat acum 10 ani de firma ENG International, patronată de investitori evrei. Inițial, proiectul a prevăzut construirea a 14 blocuri, dar numai cinci dintre acestea au fost edificate, având în vedere venirea crizei economice (2008). Executorii încearcă de mai mult timp să vândă bunurile imobiliare, finanțatorul investiției (Marfin Bank) apelând la această metodă după ce investitorii nu au mai putut duce la bun sfârșit ansamblul rezidențial. Inițial, Marfin Bank a scos la vânzarea 117 apartamente.

De menționat că, în imediata vecinătate a complexului, se află o parcelă de teren de 18.251 mp care este proprietatea băncii și pe care poate fi continuat proiectul.

Zona de extindere a ansamblului (contur roșu)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top