Connect with us

Zămosteanu intră în legalitate: un bloc în construcție în Moara de Foc, avizat

Proiectul lui Zămosteanu vizează construirea a patru blocuri

Investiții private

Zămosteanu intră în legalitate: un bloc în construcție în Moara de Foc, avizat

Dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămosteanu a început construcția unui bloc în zona Moara de Foc fără autorizație de la Primărie. Omul de afaceri dezvoltă ansamblul „Concept Residence” și, până în prezent, a dat în folosință două blocuri, cu un regim maxim de înălțime de opt etaje. Planul urbanistic zonal aprobat la nivelul municipalității îi permite investitorului să ridice alte două blocuri cu un regim asemănător.

Însă, Zămosteanu s-a „împiedicat” de un obstacol: existența pe terenul achiziționat a unui monument istoric, în care a funcționat o spălătorie. Inițial, Zămosteanu a vrut să demoleze clădirea, dar Direcția de Cultură s-a opus. În zona fostei spălătorii, Zămosteanu a amplasat cel de-al treilea bloc al ansamblului.

Parte din spălătorie:

În condițiile în care rezolvarea problemei legate de monumentul istoric tărăgănează, sunt inclusiv procese pe rol, omul de afaceri a început construirea celui de-al patrulea bloc. Dar, fără autorizație. Zămosteanu a primit avizul Primăriei abia pe 15 iunie, după cum rezultă dintr-un raport făcut public de municipalitate la începutul lunii iulie. La momentul autorizării, blocul 4 din ansamblu avea deja construite primele etaje.

Potrivit autoritzației 544/2017, blocul 4 va avea opt etaje (ultimul etaj – parțial) și va cuprinde 70 de apartamente: 40 cu 1 cameră, 29 cu 2 camere și un apartament cu 4 camere. De asemenea, la demisol, imobilul va avea spații comerciale, iar la parter spații de birouri. Pentru rezolvarea problemei parcărilor, în context demn de menționat că unii proprietari la celelalte blocuri și-au făcut un obicei de a parca pe trotuarul din fața complexului, Zămosteanu a achiziționat în 2016 o suprafață de teren din fața sediului Inspectoratului Teritorial de Muncă. Amplasamentul se află în imediata vecinătate și, recent, a fost alipit la terenul pe care omul de afaceri a construit deja primele blocuri. Pe suprafața de 720 mp, dezvoltatorul a informat municipalitatea că va amenaja un parklift (tip de parcare etajată), fiind necesare 74 de locuri de parcare.

Cristin Zămosteanu este cel mai în vogă dezvoltator imobiliar cu proiecte în mai multe zone ale orașului, inclusiv în Centru.

Citește și:

Turnuri lângă Teatrul Național – vor fi demolate imobile în care a funcționat o școală specială

Constroversele construirii unor blocuri înalte în zona Moara de Foc

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top