Connect with us

Zona Smârdan: începe construcția unui bloc cu 6 etaje

Pe acest teren va fi construit blocul lui Constantin Ioniuc

Investiții private

Zona Smârdan: începe construcția unui bloc cu 6 etaje

Omul de afaceri Constantin Ioniuc, patronul Hotelului Majestic, construiește un nou bloc în cea mai contestată zonă din oraș. Este vorba despre un amplasament situat pe str. Malu, unde, până în anii 2010, au fost construite preponderent case. Însă, în ultimii ani, dezvoltatorii imobiliari au luat cu asalt zona pentru a construi blocuri înalte, stârnind revolta locuitorilor. Ritmul alert de dezvoltare este dat de proximitatea față de Palas.

Inițial, Ioniuc a vrut să construiască un bloc cu 10 etaje, dar protestele locuitorilor au adus regimul de înălțime la maximum șase etaje (22 metri față de cei 40 metri propuși inițial). În aceste condiții a fost și aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) în noiembrie 2016 de către Consiliul Local (CL). În urmă cu două săptămâni, pe 20 iunie, Ioniuc a primit și autorizația de construire, proiectul fiind dezvoltate de firma sa, Proexin SRL.

Dezvoltatorul imobiliar a făcut propunerea urbanistică încă din anul 2015, iar proiectul a intrat de mai multe ori în dezbaterea Comisiei de urbanism, la câteva dintre acestea participând și cetățeni din zonă.

Amplasamentul blocului lui Ioniuc (omul de afaceri este cunoscut și pentru faptul că e cumătrul fostului primar Gheorghe Nichita)

Principala problemă a zonei cuprinsă între str. Prof. A. Șesan – Smârdan – facultățile tehnice constă în faptul că zeci de familii și-au construit în urmă cu circa 10 ani vile cu un regim mic de înălțime. Ulterior, odată cu dezvoltarea Palas, în zonă și-au făcut apariția dezvoltatori imobiliari precum Cristin Zămosteanu, Daniel Cristinel Niculiță, Gheorghe Timofte ș.a. care au început să construiască blocuri înalte.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top