Connect with us

Turnuri lângă Teatrul Național (locuințe și servicii)

În locul clădirilor marcate vor răsări turnuri

Investiții private

Turnuri lângă Teatrul Național (locuințe și servicii)

Zona Teatrului Național va suferi schimbări majore în următorii ani. Omul de afaceri Cristin Zămosteanu, cel mai în vogă dezvoltator imobiliar de la Iași, a demarat un proiect în imediata vecinătate a monumentului istoric pe o suprafață generoasă de teren (6.600 mp). Investitorul va demola două clădiri din fosta incintă a Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” (vezi imaginea de mai sus) În locul celor două clădiri vor apărea imobile înalte care să adăpostească locuințe, servicii și diverse dotări.

Omul de afaceri nu a anunțat încă ce va construi lângă Teatrul Național. Însă, Apix.ro a consultat noul Plan Urbanistic General (PUG) pentru a vedea condițiile de construire pe care le va permite Primăria, după aprobarea documentului.

„Subzona clădirilor înalte, construite în regim continuu/înșiruit, amplasate pe aliniament, servicii și dotări”, este definită în PUG unitatea teritorială de referință a zonei.

În plus, noul PUG nu limitează înălțimea maximă și stabilește că regimul minim este de patru etaje. Mai mult, procentul de ocupare a terenului este de 70%, iar CUT-ul de 4. Cu alte cuvinte, Zămosteanu are toate condițiile, inclusiv resurse financiare, pentru a construi turnuri în zona Teatrului Național. În trecut, au existat informații că Direcția de Cultură se va împotrivi și nu va autoriza astfel de clădiri în zona monumentului istoric.

În mai 2014, săptămânalul „7Est” (actualul „Reporter de Iași”) a scris despre intenția omului de afaceri de a face un turn pe locul școlii speciale. La acel moment, Zămosteanu a negat că ar fi cumpărat terenul de la Fundația „Caritatea” (organizație care reprezintă interesele vechilor proprietari evrei, scria 7Est).

Prima dovadă concretă că terenul aparține dezvoltatorului este un certificat de urbanism emis de către Primăria Iași în luna mai pentru „demolare construcții C1 și C2 existente pe teren proprietate” de pe str. I.C.Brătianu nr. 26. Practic, acesta este primul pas în demararea proiectului gândit de Zămosteanu încă de acum trei ani.

Suprafața de teren pe care va fi dezvoltat proiectul:

Omul de afaceri mai are proiecte imobiliare în Tătărași, Păcurari, Nicolina și Centru, asupra cărora vom reveni în materiale viitoare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top