Connect with us

Afacerea unui doctor, lângă SRU: 24 de vile

Terenul din Moara de Vânt unde vor fi construite vilele

Investiții private

Afacerea unui doctor, lângă SRU: 24 de vile

O învârteală curioasă a unui doctor ieșean i-ar putea aduce acestuia un profit de cel peste jumătate de milion de euro. Fostul șef al Clinicii de Ortopedie de la Spitalul de Urgențe, Nicolae Mihail Georgescu deține, alături de soție, o suprafață de 2 ha peste drum de amplasamentul Spitalului Regional de Urgențe din Moara de Vânt, pe direcția Aroneanu. Nimic neobișnuit până aici. Însă, după cum a arătat „Ziarul de Iași” zilele trecute, modul în care doctorul a intrat în posesia terenului este cel puțin curios.

În vara anului 2005, dr. Georgescu s-a întâlnit cu Constantin I. și au făcut o afacere. Cel puțin din perspectiva primului. Medicul i-a dat bâtrânului (C.I. avea atunci venerabila vârstă de 89 de ani) o vilă în Păun pentru terenul din Moara de Vânt. Casa era evaluată la 210.000 lei, terenul la 412.000 lei. Cu toate acestea, cele două părți au convenit să nu se plătească nicio diferență de bani.

Amplasamentul terenului (prelucrare Google Earth)

În prezent, terenul din Moara de Vânt valorează cel puțin 2,8 milioane lei, evaluarea fiind făcută în baza prețului stabilit de Primărie pentru amplasamentul SRU (32 euro/mp). Iar dr. Georgescu a ajuns la momentul în care vrea să valorifice investiția făcută acum 12 ani.

Pentru asta, a solicitat Primăriei aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care prevede construirea a 24 de vile. „Nu vreau să-mi asum eu investiţia, ci să valorific acel teren, din acest motiv a fost înaintată şi solicitarea pentru PUZ“, a declarat dr. Georgescu, citat de „Ziarul de Iași”. Medicul este acum pensionat, dar încă profesează la Clinica Providența.

Potrivit proiectului de PUZ, fiecare locuinţă ar urma să aibă demisol, parter şi mansardă (înăl­ţime maximă de 9 metri), suprafeţele de teren alocate fiecărui lot fiind cuprinse între 560 şi 760 mp. Vilele vor avea o suprafaţă totală de 5.127 mp, trotuarele de 2.300 mp, parcajele de 700 mp, spaţiile plantate circa 9.400 mp, iar circulaţiile auto circa 2.160 mp. Suprafața totală de teren studiată în PUZ ajunge la 19.676 mp.

Terenul medicului se află în imediata apropiere a altor cartiere de vile. Recent, latifundiarului Ioan Zapodeanu i-au fost aprobate două proiecte pentru construirea a 39 de vile. Dar, cel mai probabil, Zapodeanu va acționa la fel ca în alte proiecte ale sale, în sensul că va prefera să vândă pe loturi terenul către persoane care să construiască efectiv.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top