Connect with us

Apartamentele noi nu vor mai putea fi date în folosință decât după recepția finală

Utile

Apartamentele noi nu vor mai putea fi date în folosință decât după recepția finală

Parlamentul a adus unele modificări la Legea 10/1995 privind calitatea în construcții. Cea mai importantă prevedere nou-introdusă constă în faptul că apartamentele nu vor mai putea fi date în folosință de investitorii imobiliari decât după ce are loc recepția finală a construcției.

„Cererea tot mai ridicată de locuințe noi, precum și lacunele legislative permit dezvoltatorilor să introducă în piața imobiliară spații cu destinația de locuințe, la standarde necorespunzătoare privind echiparea cu utilități, care să răspundă condițiilor și exigențelor de calitate a vieții, punând chiar în pericol siguranță și viața locatarilor”, se arată în expunerea de motive a deputatului Florin Roman, inițiatorul actului normativ.

Proiectul de lege a fost aprobat de Camera Deputaților (cameră decizională) și urmează să ajungă la președintele țării pentru promulgare.

Pentru nerespectarea noii prevederi, investitorii riscă amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 lei.

Actul normativ a modificat articolul 22 al Legii 10/1995, fiind introdusă o nouă literă (i):

„Permiterea utilizării construcției numai după admiterea recepției la terminarea lucrărilor de construcții, atât în cazul investițiilor noi, cât și în cazul intervențiilor la construcțiilor existente care nu au fost utilizate pe timpul execuției lucrărilor de construcții”, este prevederea nou-introdusă.

Inițiatorii legii au mai spus că, în ultima perioadă, au avut loc mai multe incendii la imobile cu destinația de locuințe, care nu aveau semnate procesele verbale de recepție la finalizarea lucrărilor de construcții.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top