Connect with us

ApaVital: 24 de companii participă la licitația primului contract major privind extinderea rețelei de apă și canalizare

lucrari apavital apa si canalizare

Proiecte publice

ApaVital: 24 de companii participă la licitația primului contract major privind extinderea rețelei de apă și canalizare

ApaVital a înregistrat șase oferte la licitația aferentă primului contract major din proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare, proiect cu o valoare totală de circa 500 milioane euro. Prima licitație a fost lansată în mai 2021, iar valoarea celor două loturi incluse ajunge la peste 10 milioane euro.

La procedură participă 24 de companii: 2 sunt ofertanți unici (cu un total de 5 subcontractanți), iar celelalte 17 firme sunt grupate în 4 asocieri. Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice, ofertanții sunt:

  • Daroconstruct (Iași) – firmă ce are trei subcontractanți: Revivo, General Tehnic și Virtual Business
  • Casrep (Iași) – cu doi subcontractanți: Rekainstal Shop și UT4FB Control
  • asocierea Rescomt (Dolj) – Drum Pod Invest (Iași) – I.G.U.T. (Brașov)
  • asocierea Katar Conneg (Vaslui) – Costruzioni Generali Sud (Italia) – Conedil (Iași) – cu trei subcontractanți: BlueNote Communications, Aramis și Damiena
  • asocierea Electroconstructia Elecon (Brașov) – Valah Construct Grup (Argeș) – Pro Dimensions Contracts (Satu Mare), cu un singur subcontractant: Eplus Automation
  • asocierea Group Construct Bucovina (Suceava) – Leko Construct (Bihor) – Top Scav (Suceava), cu un singur subcontractant: Macosin

Licitația a fost împărțită în două loturi, dar numai asocierea condusă de Rescomt a depus ofertă pentru ambele loturi, în celelalte cazuri fiind vorba doar despre un singur lot. Cele două loturi sunt:

  • extinderea sistemului de apă și canalizare pe axa Voinești – Gârbești, lotul făcând referire la înființarea sistemului în Voinești – valoarea investiției este de 30,1 milioane lei (lot 1)
  • extinderea sistemului de apă și canalizare pe axa Voinești – Gârbești, lotul făcând referire la lucrări pe raza comunei Țibănești – valoarea investiției este de 20,6 milioane lei (lot 2)

Proiectul ApaVital prevede, în principal, reabilitarea aducțiunilor, înființarea de noi aducțiuni, construirea de noi gospodării de apă și reabilitarea, extinderea și înființarea de rețele de distribuție. Din județul Iași, sunt incluse în proiect 49 de orașe și comune, iar din județul Neamț sunt 4 comune beneficiare. De precizat că localitățile incluse în proiect însumează peste 500.000 de locuitori.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top