Connect with us

Undă verde pentru înființarea zonei de agrement Aroneanu: vor fi făcute concesionări

Proiecte publice

Undă verde pentru înființarea zonei de agrement Aroneanu: vor fi făcute concesionări

Comisia zonală a monumentelor istorice a avizat favorabil Planul Urbanistic Zonal (PUZ) propus de Primăria Aroneanu pentru o dezvoltare coerentă a zonei de agrement Aroneanu. Decizia a fost adoptată recent de for, iar proiectul poate ajunge pe masa consilierilor locali pentru ca, ulterior, să fie autorizat.

Terenul studiat are o formă neregulată și are o suprafață totală de peste 310.000 mp. Amplasamentul este situat în jurul lacului Aroneanu și include luciul apei.

„Prin PUZ se propune lotizarea terenului aparținând unității teritorial-administrative Aroneanu astfel: 11 loturi edificabile, situate pe latura estică a lacului, urmând a fi concesionate și 8 loturi needificabile, situate pe latura vestică a lacului, urmând a rămâne în administrare publică”, se arată în proiectul de PUZ consultat de APIX.ro.

Aflată în extravilanul comunei Aroneanu, zona se situează în extremitatea nordică a municipiului Iași și este o zonă în plină expansiune imobiliară. În ceea ce privește funcțiunile viitoarelor clădiri, Primăria Aroneanu propune unități de cazare și alimentație publică, turism, educație și sport.

Planșa de reglementări urbanstice. Descarcă de la ACEST LINK planșa în format .pdf pentru o vizualizare mai bună a elementelor arhitecturale propuse prin PUZ

„Sunt propuse construcții cu un regim de înălțime demisol, parter și 2 etaje, în intenția de a conferi un caracter unitar compoziției, excepție făcând două dintre volume aferente primului și respectiv ultimului lot din ansamblu, acestea vor avea un regim de înălțime demisol, parter și 4 etaje”, se mai precizează în PUZ.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top