Proiecte publice
ApaVital va muta 300 de angajați la noul sediu din Păcurari: clădirea va avea 9.000 mp utili
ApaVital, operator regional de apă și canalizare, a lansat o licitație pentru întocmirea studiului de fezabilitate aferent proiectului de construire a unui nou sediu operațional în Păcurari, lângă stația de epurare de pe str. Cazărmilor. Contractul are o valoare de un milion de lei.
Imobilul va avea acces dinspre Piața Păcurari și va avea 9.000 mp utili. „Beneficiarul solicită proiectarea unei clădiri de birouri moderne, concepute pentru a oferi un mediu de lucru eficient, confortabil și sustenabil. Clădirea trebuie să îndeplinească cerințele actuale și viitoare ale organizațiilor comerciale, să promoveze productivitatea angajaților și să minimizeze impactul asupra mediului”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Operatorul estimează că la noul sediu vor lucra până la 300 de angajați. „Scopul este de a realiza o clădire care necesită un consum redus de energie pentru încălzire, răcire și iluminare, generând în același timp, pe cât posibil, energie regenerabilă pentru a-și compensa din consumuri, reducând astfel amprenta de carbon”, se mai arată în tema de proiectare.
Principalele lucrări care vor avea loc la noul sediu ApaVital
- demolare a 2 construcții existente afectate de amenajarea noii clădiri administrative – un atelier de proiectare și garaje
- construirea clădirii administrative care va fi sediu operațional și centru pentru relații cu publicul
- execuția unei parcări subterane (multiparking) și supraterană (cca 170 de locuri)
- refacere circulații auto și pietonale
- instalarea stâlpi de lumină exteriori autonomi
- repoziționarea unei antene GSM
- repoziționarea sau devierea unor rețele de utilități
- amenajare spații verzi
- amenajări exterioare, alei pietonale, zone de relaxare și împrejmuire

Potrivit ApaVital, necesitatea unui nou sediu se impune în urma faptului că spațiile actuale ale operatorului au devenit insuficiente pentru desfășurarea activității companiei. Sediul principal al operatorului este, din 2005, în Copou, în timp ce unele servicii au fost mutate în construcții provizorii.
„Proiectarea inițială a clădirii nu a fost orientată în această direcție la nivel funcțional. Astfel, atât spațiile desemnate pentru public cât și a funcțiunilor în relație directă (birouri, casierie, registratură etc.) sau conexe (arhivă, zone de așteptare, grupuri sanitare etc.) cu acestea au fost improvizate și adaptate în timp, nefiind adecvate și nesatisfăcând cerințele actuale pentru o bună desfășurare a activităților profesionale, implicit a celor de relaționare cu clienții”, se mai precizează în documentația de atribuire.
Deschiderea ofertelor la licitația organizată de ApaVital pe 13 mai. Într-o pondere de 40% va conta oferta financiară, iar 60% cea tehnică, fiind vorba despre experiența profesională a celor care vor fi implicați în contractul de proiectare.
