Connect with us

VIDEO Trafic de coșmar în Canta și Păcurari: cozi infernale, atât la ieșire, cât și la intrarea în oraș

Local

VIDEO Trafic de coșmar în Canta și Păcurari: cozi infernale, atât la ieșire, cât și la intrarea în oraș

Traficul rutier a colapsat, marți după-amiază, în zonele Canta și Păcurari: cozi întinse de mașini s-au format atât pe sensul de ieșire din oraș, cât și pe cel de intrare. Deși unele lucrări de pe Canta erau anunțate ca desfășurându-se „pe timp de noapte”, muncitorii sunt prezenți pe șantier în miezul zilei.

Începând cu ora 15.00, traseul între Gară (de la intersecția Bacinschi – Străpungerea Silvestru) și până la rondul Canta, era parcurs de șoferi în cel puțin 60 minute (circa 2,5 km), conform mai multor sesizări. Lucrările la calea de rulare au determinat ca traficul să se desfășoare pe o singură bandă, iar timpii au crescut semnificativ, având în vedere și ora de vârf. Șoferii cu care APIX.ro a discutat au reproșat Primăriei că lucrările nu se desfășoară pe timp de noapte, așa cum s-a vehiculat public, inclusiv primarul Mihai Chirica având declarații în acest sens.

Imagini din trafic – marți, ora 17.00, în Canta și, respectiv, Păcurari

Dar, problemele nu se înregistrau doar pe sensul de ieșire, ci și pe cel de intrare: coada începea chiar din drumul european, iar din zona rondului Canta spre Gară, circulația se desfășura tot pe o singură bandă, bară la bară. În același timp, lucrările de pe Canta nu afectează doar această zonă, ci și Păcurariul – toate cele trei benzi ale bulevardului erau ticsite cu mașini din zona rondului Păcurari spre Petru Poni. În mod evident, cozile pe celălalt sens, dinspre Petru Poni, sunt nelipsite, ultimul „dop” de trafic fiind în zona Munca Invalizilor – Kaufland, după care se circulă fluent spre drumul european.

Zona rondului Păcurari (foto: Ești din Iași dacă/Facebook) – coada de mașini se întinde pe drumul european
O coadă mai puțin obișnuită s-a format la intrarea în Iași, prin Canta (imaginea este din zona rondului Canta)
Mașinile ocupă toate cele trei benzi pe sensul de mers dinspre rond Păcurari spre Petru Poni
Mașini și utilaje în trafic (în plan îndepărtat este ieșirea din Iași, prin Canta)
Coloana de mașini pe sensul de mers Petru Poni – rond Păcurari. Sursă video: Andrei POSTOLACHE/iasirally.ro

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

To Top