Connect with us

Noul drum spre Aeroport: care este traseul propus de Consiliul Județean? [schițe]

Local

Noul drum spre Aeroport: care este traseul propus de Consiliul Județean? [schițe]

Consiliul Județean (CJ) a lansat o licitație pentru întocmirea documentațiilor necesare realizării unei noi căi de acces spre Aeroportul Internațional Iași prin modernizarea unei rute existente și crearea unei legături spre aerogară. Contractul are o valoare de 210.000 lei, fără TVA.

Potrivit inițiativei CJ, vor fi reabilitați 6,5 km din DJ 282G (limită mun. Iași – Rediu Aldei) și, din acest drum, va fi construită o nouă arteră de circulație cu o lungime de 3 km și care va face legătura cu terminalele de pasageri ale aerogării. Pe cei 3 km de traseu nou există acum un drum, dar este impracticabil.

Licitația pentru întocmirea documentațiilor este organizată de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, instituție din subordinea CJ. Ofertele pot fi depuse cel târziu pe 10 octombrie.

Modernizarea DJ 282G va facilita și accesul la nodul rutier de pe autostrada A8, prevăzut pe raza comunei Aroneanu – nod rutier care să asigure acces spre Spitalul Regional de Urgență și Aeroportul Iași dinspre drumul de mare viteză.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top