Connect with us

Noul drum spre Aeroport: care este traseul propus de Consiliul Județean? [schițe]

Local

Noul drum spre Aeroport: care este traseul propus de Consiliul Județean? [schițe]

Consiliul Județean (CJ) a lansat o licitație pentru întocmirea documentațiilor necesare realizării unei noi căi de acces spre Aeroportul Internațional Iași prin modernizarea unei rute existente și crearea unei legături spre aerogară. Contractul are o valoare de 210.000 lei, fără TVA.

Potrivit inițiativei CJ, vor fi reabilitați 6,5 km din DJ 282G (limită mun. Iași – Rediu Aldei) și, din acest drum, va fi construită o nouă arteră de circulație cu o lungime de 3 km și care va face legătura cu terminalele de pasageri ale aerogării. Pe cei 3 km de traseu nou există acum un drum, dar este impracticabil.

Licitația pentru întocmirea documentațiilor este organizată de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, instituție din subordinea CJ. Ofertele pot fi depuse cel târziu pe 10 octombrie.

Modernizarea DJ 282G va facilita și accesul la nodul rutier de pe autostrada A8, prevăzut pe raza comunei Aroneanu – nod rutier care să asigure acces spre Spitalul Regional de Urgență și Aeroportul Iași dinspre drumul de mare viteză.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top