Connect with us

Cozi întinse de mașini pe zona Păcurari – Canta: lipsa alternativelor de trafic a paralizat circulația

trafic pacurari
Blocaj în circulația rutieră, foto: Facebook

Local

Cozi întinse de mașini pe zona Păcurari – Canta: lipsa alternativelor de trafic a paralizat circulația

Traficul din zona Păcurari – Canta a devenit un coșmar pentru șoferi: acest lucru se-ntâmplă de ceva timp, dar, în ultimele săptămâni, problemele s-au acutizat. Lucrările efectuate la calea de rulare de pe Canta și, acum, asfaltările făcute de Citadin, au dus la o supraaglomerare în aproape toate momentele zilei, nu doar la orele de vârf.

Problemele din Păcurari au început încă din anul 2015, odată cu inaugurarea pasajului Octav Băncilă. Construirea acestui pasaj a fluidizat traficul pe podul Alexandru cel Bun, dar a dus la supraaglomerarea zonei Păcurari. În același timp, relocarea a numeroși ieșeni în Valea Lupului și Rediu a dus un trafic suplimentar care a sugrumat un bulevard cu șase benzi, una dintre principalele intrări în oraș.

La această circulație dificilă contribuie din plin și construcțiile aprobate în ultimii ani de Primăria Iași în zona Colina Însorită – Munca Invalizilor, șoferii din această zonă neavând nicio alternativă reală de a circula decât prin Păcurari. În urmă cu 5-6 ani, la Primărie erau vehiculate legături cu zona Viticultori, dar niciun astfel de proiect nu a fost implementat. De asemenea, blocurile deja ridicate în Dacia (zona BJATM) și cele care sunt în curs de aprobare vor aduce o nouă suplimentare de trafic pe zona Canta – Păcurari.

Coadă de mașini în Păcurari, zona Petru Poni, miercuri după-amiază (foto: Radu Meșniță/Ziarul de Iași).

Dimineața, în intervalul 7.30 – 8.30, coada de mașini începe din capăt Păcurari și, în unele situații, se întinde până după pasajul Băncilă. După-amiaza, începând cu ora 15.30 și până spre ora 19.00, cozile se mută pe celălalt sens, iar aglomerația poate fi observată până spre pasajul Eminescu, circulația fiind afectată de „dopul” de trafic de la pasajul Băncilă. De asemenea, traficul este bară la bară pe zona Petru Poni – rond Păcurari.

Imagine popularizată pe grupuri de WhatsApp care arată traficul pe zona Străpungerea Silvestru – Moara de Foc – Canta (miercuri după-amiază). Imaginea surprinde coada formată pe Străpungerea Silvestru, dar circulația bară la bară este până spre capătul zonei Canta

O altă arteră de ciruclație care s-a supraaglomerat este str. Toma Cozma: la orele de vârf, cozile se întind din Piața Păcurari și până spre zona scărilor spre Copou. Lucrările efectuate pe str. Canta au fost principala cauză pentru supraaglomerarea din ultimele săptămâni, dar, chiar și după finalizarea lor, circulația va fi departe de a fi fluidizată întrucât Primăria Iași nu a ținut pasul cu dezvoltările rezidențiale de la periferie și cu creșterea semnificativă a numărului de mașini aflate zilnic în trafic.

O măsură adoptată la presiunea publică a fost anunțată ieri de Citadin, constructorul Primăriei care se ocupă de asfaltările pe str. Canta, respectiv lucrul pe timp de noapte.

  • Anunțul Citadin: „În perioada 15-18 mai, între orele 22:00 – 06:00, va fi restricţionată circulaţia pe str. Canta la intersecţia cu şoseaua Moara de Foc, şi va fi închisă circulaţia pe strada Canta (tronsonul cuprins între intersecţia cu strada / şoseaua Păcurari şi intersecţia cu şoseaua Moara de Foc / str. Canta). Măsura este necesară pentru că în această zonă echipele S.C. CITADIN S.A. efectuează lucrări de refacere a carosabilului, funcţie de condiţiile meteorologice. Aceste lucrări sunt făcute în scopul menţinerii tramei stradale în bună stare de exploatare şi siguranţă a circulaţiei. În timpul lucrărilor, pe tronsonul respectiv va fi asigurat accesul maşinilor de intervenţie ale Ambulanţei, Poliţiei, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”.

De-a lungul timpului, Primăria Iași a anunțat diverse măsuri menite să îmbunătățească circulația rutieră în Păcurari, dar proiectele concrete întârzie să apară.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top