Connect with us

Noi blocuri în zona Colina Însorită, în baza unui plan urbanistic aprobat în 2005

Investiții private

Noi blocuri în zona Colina Însorită, în baza unui plan urbanistic aprobat în 2005

Cartierul Păcurari continuă să se extindă spre Copou cu noi blocuri: zona Colina Însorită a avut un ritm susținut de dezvoltare în ultimii ani, dar încă mai există suprafețe libere de teren – problema rămâne cea a traficului: locatarii au soluții limitate de circulație, iar Primăria Iași nu are proiecte concrete de realizare a unei infrastructuri rutiere.

În schimb, municipalitatea nu are probleme în a emite un certificat de urbanism pentru obținerea ulterioare a unei autorizații de construire în baza unui plan urbanistic zonal aprobat de Consiliul Local în urmă cu 18 ani.

Amplasamentul terenului – la intersecția str. Bucovinei cu str. Butenilor: viitorii locatari vor putea ajunge pe str. Păcurari pe Bucovinei, apoi pe str. Transilvaniei și Munteni, iar ieșirea se poate face pe lângă Piața Păcurari spre intersecția Moara de Foc

Certificatul de urbanism a fost emis în baza unui plan urbanistic aprobat de Consiliul Local în anul 2005: la vremea respectivă a fost reglementată o suprafață totală de peste 14 hectare. În baza acestui PUZ, mai mulți proprietari (terenul a fost vândut „pe bucăți” după aprobarea în plenul CL) au construit în special blocuri de locuințe.

Noul proiect este inițiat de firma SCRDAM BTC, condusă de Eugen Bițiușcă și Marcel Bițiușcă. Compania are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Indicatorii financiari pe anul 2022 arată o cifră de afaceri de circa 150.000 lei și o pierde financiară de aproape 25.000 lei.

SCRDAM BTC are în proprietate un teren cu o suprafață de circa 1.500 mp.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top