Connect with us

Fosta fabrică Moldomobila va fi demolată: apar un parc de retail și un ansamblu rezidențial

Investiții private

Fosta fabrică Moldomobila va fi demolată: apar un parc de retail și un ansamblu rezidențial

Kaufland va amenaja un parc de retail la Iași, în apropiere de Carrefour Felicia, pe terenurile pe care se află o bună parte din construcțiile fostei fabrici Moldomobila. În paralel, pe un amplasament învecinat cu latura estică a terenurilor Kaufland, va fi construit un ansamblu rezidențial.

Lanțul de retail a achiziționat 6,4 hectare în anul 2020 pentru o sumă ce a depășit pragul de 10 milioane euro. Așa cum APIX.ro anunța la finalul anului trecut, planul Kaufland nu cuprinde doar un supermarket, ci și o serie de galerii comerciale, conform certificatului de urbanism 1960/2022.

Între timp, Kaufland a depus documentația pentru demolarea construcțiilor care au făcut parte din fosta fabrică Moldomobila. Dosarul este depus alături de firma Arhiconstruct SRL, patronată de Adrian Butucă, om de afaceri ce a deținut fabrica. În același timp, conform unui alt certificat de urbanism (2756/2023), Arhiconstruct vrea să construiască un ansamblu rezidențial în imediata apropiere a amplasamentului Kaufland.

Kaufland va construi parcul de retail la doi pași de Carrefour, pe str. Bucium 34. Cu albastru este evidențiată suprafața de teren pe care Arhiconstruct vrea construirea de blocuri [click pe imagine pentru o mări]

Demolare construcții existente și eliberare amplasament de rețele edilitare”, este obiectul certificatului 2639/2023, obținut de Kaufland ș Arhiconstruct. Pe terenurile Kaufland sunt cel puțin zeci de construcții care vor fi dezafectate. Explicația pentru care certificatul este eliberat în parteneriat cu Arhiconstruct constă în faptul că firma lui Butucă deține două căi de acces și o construcție „enclavă” (un imobil de mici dimensiuni, înconjurată de proprietăți ale Kaufland).

„Plan Urbanistic Zonal – Construire locuințe colective și funcțiuni complementare pe teren proprietate”, este obiectul certificatului 2756/2023, obținut de Arhiconstruct pentru terenul evidențiat cu albastru în schița de mai sus – estimările APIX.ro sunt că este vorba despre o suprafață de circa 17.000 mp.

În ultimii ani, la Iași, Kaufland a început mai multe investiții, dintre care amintim: un magazin în Tătărași (finalizat), un parc logistic lângă Metro (în pregătire), un magazin în Galata (în pregătire) și un magazin în zona Fortus (în pregătire).

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top