Connect with us

Lucrările la noul supermarket Kaufland din Galata vor începe anul acesta

Terenul pe care va fi construit noul magazin

Investiții private

Lucrările la noul supermarket Kaufland din Galata vor începe anul acesta

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aferent noului supermarket Kaufland din Galata, zona șos. Iași – Voinești, a intrat în linie dreaptă: pe 21 aprilie va fi dezbătut public la Primărie și, cel mai probabil, până la finalul primăverii va fi aprobat și de către plenul Consiliului Local (CL). Acest lucru creează premisele ca lucrările să înceapă până la sfârșitul acestui an, cu termen de finalizare în anul 2023.

APIX.ro a scris în premieră despre planurile Kaufland din Galata încă de anul trecut, iar, astăzi, proiectul de PUZ a devenit public odată cu anunțul Primăriei cu privire la etapa dde consultare publică. Lanțul de retail are în proprietate un teren cu o suprafață de peste 17.000 mp. Amintim că, recent, compania a inaugurat magazinul din Tătărași, pregătește un alt magazin în zona Fortus, iar anul acesta ar urma să înceapă lucrările în Miroslava la cel de-al treilea centru logistic Kaufland din țară.

„La nivelul zonei Galata, nu există (până în prezent) zone de retail de o asemenea anvergură, care să deservească locuitorii, produsele noului magazin, aduc o notă de noutate în întreaga”, arată Kaufland oportunitatea amplasării noului magazin.

Amplasamentul Kaufland Galata este într-o zonă în plină dezvoltare imobiliară. Terenul este limitrof șos. Iași – Voinești, la nord, iar pe latura sudică este Aleea Strugurilor

„Din șos. Iași – Voinești se poate realiza un acces auto direct către amplasamentul studiat. Strada de pe latura sudică (Aleea Strugurilor) poate fi modernizată în vederea realizării unui profil corespunzător cu îmbrăcăminte asfaltică”, se arată în proiectul de PUZ.

Centrul comercial va fi deservit de 222 locuri de parcare supraterane, dintre care 4 locuri de parcare au stație de încărcare mașini electrice, 8 locuri pentru persoane cu dizabilități și 6 locuri pentru mamă și copil. „La nivelul unității administrativ-teritoriale, prin noua investiție se aduc beneficii pentru locuitori (ca o consecință socială), atât prin realizarea complexului comercial, care va deservi local zona, cât și prin amenajările peisagere de „curățire” a zonei acum neamenajată și lăsate în paragină, cât și prin noile reglementări rutiere și semnalistică rutieră pe care investiția o va aduce”, se precizează în PUZ.

Magazinul va avea un regim cu parter și un etaj. După cum se poate observa în planșa urbanistică, lanțul de retail propune și plantări de arbori în zona parcării, care va fi amplasată spre șos. Iași – Voinești

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top