Connect with us

Lețcani: Complex mixt pe 3,6 ha cu servicii, birouri și spații de locuit pentru muncitori din afara Iașului

Investiții private

Lețcani: Complex mixt pe 3,6 ha cu servicii, birouri și spații de locuit pentru muncitori din afara Iașului

Doi oameni de afaceri iordanieni au demarat o investiție la Lețcani, gard în gard cu parcul industrial aflat în construcție, care prevede amenajarea de spații de locuire, servicii, birouri, rezidenţial, depozitare, turism, sport, agrement şi comerț.

Complexul va avea 18 construcții cu regim mic de înălțime (parter și un etaj), iar 5 dintre acestea vor găzdui garsoniere unde vor fi cazați muncitori din afara Iașului care lucrează pe diverse șantiere din oraș sau din apropiere. Inițiatorii spun că vor putea fi cazați câteva sute de muncitori. Investiția se ridică la aproape 7 milioane euro și a fost inițiată de Yesterday Company SRL.

Amplasamentul investiției – gard în gard cu parcul industrial Lețcani

În celelalte imobile vor fi în special showroom-uri în concordanţă cu funcţiunea fiecărui imobil, aşa cum va fi aceasta aprobată. Ansamblul va beneficia de 155 de locuri de parcare. „Distribuţia circulaţiei auto în cartierul nou propus se realizează prin intermediul unor străzi cu dublu sens, cu un profil de 9 metri, alcătuit din 2 benzi de 3,5 metri fiecare şi două trotuare de 1 metri. Circulaţiile auto vor avea plantaţii de aliniament, cu arbori de dimensiune medie şi mare”, se precizează în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), proiect care se află, în prezent, la Consiliul Județean.

Construcțiile care vor găzdui locuri de cazare pentru muncitori sunt cele de culoare galbenă

Potrivit bilanţului teritorial, suprafaţa ocupată de construcţii va fi de circa 12.500 mp, iar cea de circulaţii pietonale, auto şi parcări de aproape 17.000 mp. Pe restul suprafeţei, de aproape 7.000 mp, vor fi spaţii plantate. În zona în care va fi amenajat complexul, în anii următori, vor fi construite o serie de obiective, fiind vorba în special despre parcuri industriale şi logistice. În imediata vecinătate este în construcţie Parcul Industrial Leţcani, dezvoltat de Consiliul Judeţean, iar peste drum este parcul logistic Solo, parc care va fi extins de noii proprietari.

Proiectul a ajuns la CJ în toamnă, dar Comisia de urbanism a avut mai multe obiecţiuni. Între timp, investitorul a refăcut planul urbanistic şi a „tăiat” inclusiv din regimul de înălţime: iniţial, clădirile erau propuse cu parter şi 2 etaje.

Accesul la amplasament va fi prin DJ 248B, drumul spre Bogonos, care face legătura cu drumul european

Vrem să construim hale pentru showroom şi garsoniere pentru muncitori din afara Iaşului. Vor fi cel puţin 70 de garsoniere, fiecare cu o suprafaţă de 36 mp. Investiţia va fi între 5 şi 7 milioane euro, vom începe lucrările de îndată ce vom avea toate avizele”, a declarat, pentru „Ziarul de Iași”, Wael Haddad, unul dintre asociaţii firmei Yesterday, el fiind stabilit la Iaşi de mai mulţi ani. Haddad a adăugat că la Iaşi nu există suficiente locuri pentru cazarea muncitorilor din alte zone ale ţării, iar pensiunile sau alte unităţi de acest gen nu au un astfel de model de business.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top