Connect with us

Un sfert din tranzacţiile pentru investiţii au fost realizate cu proiecte industriale şi logistice în 2021

Parcul Industrial I Miroslava
Parcul industrial Miroslava

Național

Un sfert din tranzacţiile pentru investiţii au fost realizate cu proiecte industriale şi logistice în 2021

CTP a fost cel mai activ cumpărător pe piaţa locală, reuşind să îşi extindă portofoliul la peste 1,7 mil. mp de centre logistice, atât prin construcţii noi, cât şi prin noi achiziţii. Anul 2021 a fost şi cel al intrării unui nou jucător pe piaţa locală – Fortress, scrie Zf.ro.

Tranzacţii de investiţii de peste 145 mil. euro au fost realizate pe piaţa locală în primele nouă luni ale acestui an, reprezentând achiziţii de proiecte industriale, potrivit datelor centralizate de ZF.

Investiţiile în sectorul industrial au reprezentat 24% din volumul total înregistrat în primul semestru, cu tranzacţii semnificative în oraşele regionale (CTP şi Globalworth au fost cumpărători), în timp ce restul de 10% au fost direcţionate către sectorul de retail şi sectorul hotelier, marcând intrarea a doi noi investitori pe piaţa locală, precum şi o revenire a interesului pentru aceste pieţe. Consultanţii Colliers remarcă faptul că lipsa proiectelor actuale de pe piaţă, care caută să fie vândute, subliniază adevărata amploare a interesului investitorilor pentru acest segment, susţinut de piaţa logistică puternică din timpul pandemiei. O altă categorie de active imobiliare care a trecut cu bine peste provocări şi a înregistrat un interes bun a fost cea a parcurilor de retail, a centrelor comerciale cu chiriaşi ancoră puternici şi a magazinelor de bricolaj.

Citește materialul integral pe Zf.ro

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Național

To Top