Connect with us

Undă verde pentru o investiție de 100 milioane euro într-un nou pol central al Iașului

Investiții private

Undă verde pentru o investiție de 100 milioane euro într-un nou pol central al Iașului

Consilierii locali au aprobat proiectul urbanistic pentru reconversia zonei Iașitex – pe un teren de peste 2,5 hectare va fi amenajat un ansamblu multifucțional: rezidențial, birouri și funcțiuni comerciale.

Proiectul aparține grupului Evergent, iar un comunicat remis redacției APIX.ro astăzi arăta că nivelul investiției va trece pragul de 100 milioane euro. Pe componenta rezidențială, ansamblul va avea 850 de apartamente.

Proiectul a bătut cale lungă pentru a fi aprobat la nivelul municipalității: în ultimul an au fost depuse nu mai puțin de 10 solicitări pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) de către Consiliul Local (CL). Prima solicitare a fost pe 22 februarie 2021, iar aprobarea a venit, într-un final, pe 28 februarie 2022. Planul urbanistic a fost pregătit de investitor încă din anul 2019, iar, în iulie 2020, avea deja aviz de oportunitate.

În prezent, investitorul poate face demersurile pentru obținerea autorizației de construire și, cel mai probabil, lucrările vor începe în cursul acestui an. În comunicatul trimis redacției APIX.ro după aprobarea PUZ-ul, Grupul Evergent arată că investiția va fi de peste 100 milioane euro.

Amplsamentul se află pe str. Primăverii nr. 2, într-o fostă zonă industrială care trece, în ultimii ani, printr-un proces de reconversie. În vecinătate există propuse proiecte care vor modifica zona din temelii. În acest sens, relevant mai este și proiectul de la Nicolina. În orice caz, întreaga zonă poate deveni un pol central al Iașului, având în vedere numeroasele proiecte urbanistice

„Vor fi construiti 83.827 mp suprafata desfășurată, din care 16.765 mp birouri, 62.870 mp suprafață pentru locuit cu 850 apartamente, 4.191 mp pentru serviciile complementare, 6.000 mp spații verzi și locuri de parcare aferente preponderent subterane”, spune dezvoltatorul.

Investitorul are în proprietate terenuri în suprafață totală de aproape 26.000 mp, zona fiind împărțită în două unități teritoriale de referință. O subzonă, de peste 13.000 mp, va cuprinde imobile cu o înălțime maxim de 75 metri, în condițiile în care regimul clădirilor este propus cu subsol/demisol, parter și 20 de etaje. Pe restul proprietății este propusă o înălțime maximă a clădirilor de 60 metri și un regim cu subsol/demisol, parter și 16 etaje.

Amplasarea clădirilor. După cum se poate observa, în propunerea de mobilare urbană sunt prevăzute 2 blocuri 4 etaje, 4 blocuri cu 8 etaje, 3 blocuri cu 10 etaje, unul cu 16 etaje și 2 cu 20 etaje

Investiția din Primăverii este realizată de Evergent Investments, o companie care administrează active de peste 2,55 miliarde lei. Complexul va purta numele „Everland”, la fel precum firma din cadrul grupului prin intermediul căreia va fi implementat proiectul.

Randări ale proiectului Everland

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top