Connect with us

Punct final în vânzarea parcului logistic Solo: grupul suedez a preluat controlul printr-un offshore din Cipru

Parcul logistic Solo/Foto: APIX.ro

Investiții private

Punct final în vânzarea parcului logistic Solo: grupul suedez a preluat controlul printr-un offshore din Cipru

Consiliul Local (CL) Lețcani a aprobat, recent, transmiterea dreptului de concesiune deținut anterior de firme ale omului de afaceri Bogdan Pițigoi cu privire la suprafețele de teren pe care se află parcul logistic Solo ale cărui construcții au intrat, anul trecut, în proprietatea unui fond de investiții din Suedia.

Compania Rompay Network a absorbit firmele Solo SRL și Trans Car Company SRL, ambele figurând deja radiate din Registrul Comerțului. Preluarea terenurilor a devenit posibilă abia după ce instanța a confirmat fuziunea firmelor, iar CL Lețcani a aprobat transmiterea dreptului de concesiune la o zi după înregistrarea cererii.

Rompay a fost înființată în septembrie 2020 și este administrată de compania Vistra (deținută de oameni de afaceri britanici și polonezi). Unicul asociat al firmei Rompay este un offshore din Cipru: Erlinda LTD, iar beneficiarii reali ai companiei sunt trei oameni de afaceri suedezi și doi austrieci.

Suedezii sunt prezenți cu afaceri în România încă de la sfârșitul anilor 1990, iar fondurile pentru achiziția parcului Solo au fost asigurate printr-o finanțare bancară accesată de fondul de investiții Oresa. De altfel, printre beneficiari firmei Rompay se numără Fredrik Stenmo – președinte Oresa.

Grupul din care acesta face parte mai deține în România, printre altele, grupul Medicover și business-ul de cosmetice Oriflame. Afacerile sunt deținute alături de Anna Af Jochnick și Peder Af Jocnick (Suedia), Hans Gatt și Christina Meusburger (Austria), toți figurând ca beneficiari reali și în cazul companiei Rompay Network.

În ceea ce privește administrarea Rompay, aceasta a fost dată „pe mâna” firmei Vistra Directorship Services SRL, înființată în iunie 2020, care este deținută de un om de afaceri britanic (Hugh Watkins). Și această companie este patronată tot printr-un offshore din Cipru în al cărei acționarat mai apare un cetățean polonez (Alwyn Jacobus De Lange).

Surse APIX.ro spun noii proprietari ai parcului logistic de la Lețcani au planuri de extindere a facilităților, investiții care vor fi anunțate oficial pe parcursul acestui an. Achiziția parcului Solo de către Oresa a fost anunțată în primăvara anului trecut. Valoarea tranzacției nu a fost comunicată public.

„Faptul că Oresa, care a investit în ultimii 24 de ani peste 150 milioane de euro în România, a ales să intre în real estate prin investiţia în parcul Solo înseamnă că Iaşul contează deja şi în piaţă logistică şi industrială din România. Ne bucură că parcul Solo se va dezvolta în continuare şi că partenerii noştri principali Lear Corporation şi Altex vor avea asigurate în continuare cele mai bune condiţii de către o companie de înalt nivel cum este Oresa“, afirma Bogdan Piţigoi, anul trecut.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top