Connect with us

Centrul logistic Kaufland din Miroslava: 10 hale în patru clădiri cu o înălțime maximă cât un bloc cu 14 etaje

Depozitul va fi construit pe terenul din plan depărtat

Investiții private

Centrul logistic Kaufland din Miroslava: 10 hale în patru clădiri cu o înălțime maximă cât un bloc cu 14 etaje

Lanțul Kaufland a început procedurile pentru autorizarea proiectului de construirea a celui de-al treilea centru logistic din țară, investiție care va fi făcută pe raza comunei Miroslava, în imediata apropiere a Parcului Industrial I. APIX.ro prezintă, în premieră, primele detalii despre proiect. De la centrul logistic din Miroslava vor fi alimentate toate magazinele Kaufland din zona de est a țării.

Centrul regional multifuncțional Kaufland va fi amenajat pe un teren care are o suprafață de 402.440 mp (40 hectare), iar construcțiile propuse de companie vor ocupa 70%. Astfel suprafața construită va fi de 281.708 mp, iar cea desfășurată de 579.513 mp. Circulațiile pietonale, parcările și carosabilul vor fi amenajate pe 15% din suprafață (60.366 mp), același procent fiind destinat și spațiilor verzi.

Regimul de înălțime este propus la subsol, parter, 2 etaje și mansardă, cu o înălțime maximă de 45 metri – înălțime similară cu cea a unui bloc de locuințe cu 14 etaje. Proiectul prevede amenajarea a 10 hale în patru clădiri, după cum urmează:

  • Corp 1, un depozit de 77.800 mp, care va cuprinde 8 hale: 2 de fructe și legume (câte 9.900 mp fiecare și o înălțime de 15 metri) și 6 de diverse mărfuri (cu suprafețe între 10.000 și 20.000 mp și o înălțime de 25 metri)
  • Corp 2, un depozit de 7.500 mp, care va cuprinde o hală cu diverse mărfuri – construcția va avea o înălțime maximă de 45 metri
  • Corp 3, un depozit de 12.400 mp, care va cuprinde o hală cu diverse mărfuri – construcția va avea o înălțime maximă de 45 metri
  • Corp 4, un depozit non-food, cu o suprafață de 2.088 mp
  • Corp 5 – cabină control acces, cu o suprafață de 570 mp

Fiecare hală va avea spațiu de încărcare/descărcare, în general fiind vorba despre cel puțin 28 porți/hală. Potrivit documentelor consultate de APIX.ro, parcarea centrului va dispune de 435 de locuri pentru vehicule mici și 169 locuri pentru TIR-uri.

„Accesul în situația actuală la terenul studiat se face din strada Brătuleni (care asigură legătura cu drumul european DN28 și șoseaua de centură DN28D) prin intermediul drumurilor interioare din incinta Parcului Industrial I, care au o lățime a carosabilului de minim 7 metri. Accesul la terenul studiat se va face pe latura de Est a acestuia”, se arată în documentele consultatele de APIX.ro.

Terenul Kaufland se află lângă Parcul Industrial I Miroslava (cel unde este și Delphi) spre Lețcani. Noul depozit va avea o suprafață construită mai mare decât cel de la Turda, dar mai mică față de cel de la Ploiești. În prezent, cele două depozite deservesc întreaga rețea națională de peste 140 de magazine în aprovizionarea zilnică cu produse.

Depozitul logistic din Miroslava nu este singura investiție derulată în prezent de Kaufland la Iași: compania are în derulare construirea unui nou supermarket în zona de nord-est a Iașului (cartierul Tătărași) și, potrivit informațiilor APIX.ro, pregătește încă două magazine: unul în CUG (pe fosta platformă Fortus) și celălalt în Galata.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top