Connect with us

Lucrările la noul magazin Kaufland din CUG vor începe anul acesta/Pe șos. Nicolina va apărea un sens giratoriu

Investiții private

Lucrările la noul magazin Kaufland din CUG vor începe anul acesta/Pe șos. Nicolina va apărea un sens giratoriu

Noul magazin Kaufland din zona Fortus a intrat în linie dreaptă în circuitul de autorizare de la nivelul municipalității. Primăria a publicat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent investiţiei, beneficiarul actual fiind firma Engeko a fostului ministru Relu Fenechiu. Această societate are semnat un ante-contract de vânzare-cumpărare cu Kaufland.

Lanțul de retail are la dispoziţie un teren de peste 17.200 mp unde va fi construit un centru comercial cu demisol, parter şi un etaj. Amplasamentul are deschidere la şos. Nicolina, în vecinătate fiind Centrul Expoziţional Moldova.

Amplasamentul noului magazin este în zona Fortus, la ieșirea din Iași, imediat după lac și Centrul Expozițional

Construirea magazinului va aduce și unele modificări de trafic: pe şos. Nicolina este propus un sens giratoriu, pe cheltuiala investitorului, iar acccesul auto la magazin se va face printr-un drum existent pe latura nordică a amplasamentului, care face legătura cu şoseaua amintită.

În prezent, calea de acces existentă, cea de pe latura nordică amplasamentului, are o lăţime de 10,25 metri plus acostamente. „Se va propune lărgirea străzii pentru a asigura un profil cu două benzi pe sens de câte 3,5 m şi un trotuar de 1 m, în total un drum cu lăţime de 16 m din care 2 m de trotuar pe sens”, se arată în proiectul de PUZ.

După realizarea investiției și amenajărilor edilitare, investitorul va ceda Primăriei Iași peste 400 mp din proprietate. În PUZ sunt prevăzute şi amenajări de spaţiu verde: la fiecare 4 locuri de parcare se va planta un arbore, respectiv un total de 73 de copaci.

Proiectul de PUZ va face obiectul unei dezbateri publice pe 8 martie. Ulterior, va fi supus aprobării Consiliului Local şi, în final, va putea fi solicitată emiterea autorizaţiei de construire.

În prezent, Kaufland are în derulare mai multe investiții la Iași:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top