Connect with us

VIDEO Investițiile Iulius la Iași și în alte orașe: stadiul fiecărui proiect, explicat de Iulian Dascălu

Investiții private

VIDEO Investițiile Iulius la Iași și în alte orașe: stadiul fiecărui proiect, explicat de Iulian Dascălu

Președintele Iulius Iulian Dascălu a făcut o trecere în revistă a stadiului proiectelor grupului de companii pe care îl conduce, una dintre noutăți fiind reluarea, chiar de anul viitor, a proiectului de extindere a Iulius Mall.

Iulian Dascălu a făcut declarațiile după inaugurarea de ieri a Family Market Miroslava, fiind interpelat pe temă de către jurnaliștii ieșeni.

Principalele idei din interviul acordat de șeful Iulius:

  • Palas Campus va fi inaugurat la sfârșitul acestui an
  • extinderea Iulius Mall este un proiect de actualitate și va reluat anul viitor într-o formă „adaptată
  • Romexpo nu este un proiect de actualitate – „suntem focusați acum pe Cluj, acesta este următorul mare proiect al companiei(notă APIX – estimările arată că investiția va fi de peste 500 mil. euro)
  • odată ce va fi aprobat Planul Urbanistic Zonal de către Primăria Iași, proiectul de extindere a Palas în zona Sf. Andrei – Palat va fi implementat în termen de doi ani
  • după inaugurarea de ieri a Family Market Miroslava urmează, în toamnă, Family Market Bucium

Fragmente video:

Pe scurt, despre fiecare proiect al Iulius, conform declarațiilor lui Iulian Dascălu:

  • Palas Campus. Complexul este închiriat 100%, în prezent lucrându-se la stabilirea funcțiunilor la câteva spații de retail („vrem să aducem tot felul de funcțiuni interesante în zonă”). Ansamblul va fi inaugurat la sfârșitul acestui an.
  • Extinderea Iulius Mall. În prezent, grupul Iulius lucrează la întocmirea documentațiilor tehnice. Potrivit lui Iulian Dascălu, Planul Urbanistic Zonal va fi aprobat în acest an, iar lucrările ar putea începe chiar de anul viitor, dar un anunț oficial în acest sens este așteptat la sfârșitul anului curent. „Proiectul este de actualitate, lucrăm acum la tot ce înseamnă studii de fezabilitate. Ne așteptăm ca anul acesta să fie aprobat planul urbanistic zonal. Este un proiect pe care noi l-am oprit puțin în timpul pandemiei, să vedem piața, în ce direcție o ia, dar e un proiect matur pentru că avem deja clienți. Va fi o investiție foarte mare care se va derula pe o perioadă de trei ani” – Iulian Dascălu. El a subliniat că termenul de trei ani este stabilit în condițiile în care mall-ul din Tudor va rămâne funcțional pe toată durata lucrărilor. La acest moment, nu sunt cunoscute detalii despre noul proiect, Dascălu spunând că va fi „o formă adaptată” față de varianta vehiculată public înainte de pandemie.
  • Palas Rezidențial. Dezvoltarea rezidențială din zona Sf. Andrei – Palat, proiect care a făcut obiectul unui concurs internațional de arhitectură, va fi finalizată într-un termen de doi ani de la aprobarea PUZ-ului de către Primăria Iași. Conform omului de afaceri, organizarea concursului a fost „un lucru excepțional” atât pentru comunitate, cât și pentru experiența acumulată de grupul de companii pe care îl conduce. Deocamdată, el nu a dezvăluit nivelul investiției și a argumentat că încă se fac estimări în acest sens. În ceea ce privește compatibilitatea cu planurile Primăriei din zonă, odată cu lansarea licitației aferente construirii pasajului subteran Panu, Iulian Dascălu a precizat că proiectul Iulius ia în calcul orice variantă pe care municipalitatea o va implementa. În acest sens, potrivit omului de afaceri, sunt purtate discuții cu Primăria.
  • Family Market Bucium. Proiectul retail de proximitate va fi inaugurat în toamna acestui an. Amintim că, ieri, a fost inaugurat, în prezența a sute de oameni care au luat cu asalt promoțiile din magazine, Family Market Miroslava.
  • Romexpo și Palasul de la Cluj. Despre Romexpo, omul de afaceri a precizat că nu este un proiect de actualitate” și a subliniat că următorul proiect major al companiei este investiția de 500 mil. euro de la Cluj care va începe în acest an. „În 2022, proiectul este bugetat cu 100 mil. euro”, a adăugat Iulian Dascălu.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top