Connect with us

Cum va arăta turnul de 26 etaje al lui Iulian Dascălu

Investiții private

Cum va arăta turnul de 26 etaje al lui Iulian Dascălu

Apix.ro prezintă, în premieră, modul în care omul de afaceri Iulian Dascălu vrea să extindă Iulius Mall din Tudor Vladimirescu. Săptămâna trecută, apix.ro a dezvăluit planurile investitorului privind construirea celei mai mari clădiri din Iași, cu o înălțime de 120 metri. În prezent, tot Iulian Dascălu deține recordul cu turnul Palas (73 metri). De menționat că turnul Iulius va intra direct pe podium în topul celor mai înalte clădiri din România (locul trei).

Citește și Iulian Dascălu extinde ansamblul Palas

Turnul Iulius va avea un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter, 26 etaje și un etaj tehnic. Clădirea, care va fi construită în extinderea actualului Iulius Mall, va avea funcțiuni diverse: birouri, servicii, comerț și parcări. Amintim că, în această perioadă, planul urbanistic zonal (PUZ) este în etapa de consultare publică. Nu este exclus ca proiectul imobiliar să fie aprobat în Consiliul Local în ședința din luna martie.

Citește și Iulian Dascălu construiește cea mai înaltă clădire din țară în Timișoara: 155 metri

Turnul va fi construit în extinderea Iulius Mall, pe actualul amplasament al parcării laterale, spre bdul. Chimiei. În continuarea turnului este prevăzut un alt imobil (în fața căminelor T9 și T10) care va avea 6 etaje. În același timp, conform planșei de reglementări urbanistice și așa cum se poate observa din poza de mai sus, inclusiv în zona parcării din fața Iulius Mall va fi făcută o extindere (5 etaje).

Investitorul are la dispoziție o suprafață de 32.131 mp, teren ce este deținut de Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”. Iulius Group a încheiat un contract de asociere cu instituția de învățământ superior încă din anul 1999, atunci când a demarat construcția Iulius Mall și, recent, a primit aviz favorabil din partea universității pentru extinderea ce face obiectul PUZ-ului propus Primăriei.

Citește și Bucium: Casa de oaspeți a lui Ceaușescu va fi demolată: vor fi ridicate blocuri (investitorii sunt apropiați ai lui Iulian Dascălu)

Proiectul prevede amenajarea a 1.280 de locuri de parcare. Dintre acestea, 927 vor fi parcări supraterane, iar 353 vor fi în subteran. Zonele de acces rutier vor fi dinspre bd. Chimiei (două), bd. Tudor Vladimirescu (două), aleea Prof. Dimitrie Atanasiu (una) și aleea Prof. Gheorghe Alexa (una).

Citește și EXCLUSIV APIX.RO: Blocaj pe piața imobiliară – scădere de 18% la nivelul țării pe piața apartamentelor  (infodate pentru toate județele)

Planșa de reglementări urbanistice:

La Iulius Group SRL sunt asociați Iulius Holding SRL (50%) și Atterbury Romania BV (50%). Prima companie este societatea-mamă a Grupului Iulius și este deținută în totalitate de Iulian Dascălu. Cea de-a doua companie aparține grupului Atterbury Europe, un fond de investiții olandez. Reamintim că actuala structură de parteneriat a fost stabilită în 2017, când Iulian Dascălu a vândut către Atterbury jumătate din afacerea Iulius: zona comercială a clădirilor construite până acum în Iași, Timișoara, Cluj și Suceava însumează peste 250.000 mp.

Prelucrare apix.ro:

Citește și Planurile sud-africanilor la Carrefour ERA: cel mai mare mall din Moldova

Vom reveni cu noi informații despre acest proiect.

Te interesează viitorul traficului din Iași? Află despre perspectivele de dezvoltare ale circulației rutiere în zone precum Păcurari, Alexandru cel Bun, Dacia, Aviației, Moara de Vânt, Zona Industrială și Bularga

Tu știi în ce cartier stai? S-ar putea să ai o surpriză. Citește mai multe pe apix.ro în secțiunea „Cartierele Iașului”.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top