Connect with us

Miroslava: fabrică Mennekes pentru industria automotive

Fabrică Mennekes din Germania

Investiții private

Miroslava: fabrică Mennekes pentru industria automotive

Divizia de componente pentru industria automotive a unui cunoscut producător german vrea să construiască o fabrică lângă Iași, în parcul industrial al comunei Miroslava. Autoritățile locale au demarat deja o procedură de negociere directă cu grupul Mennekes, conform unei decizii recente Consiliului Local din localitate. Mennekes este lider mondial în fabricarea de produse electrice industriale.

Citește și La Iași, un parc industrial se construiește în 10 ani

Compania este cunoscută la nivel global în special pentru conectorul lansat în 2009 pentru încărcarea autovehiculelor electrice (sursa). Prizele, conectorii și alte produse ale Mennekes sunt utilizate în peste 90 de țări. În 2014, un încărcător de cuplare al Mennekes a fost stabilit ca standard la nivel european. Grupul german nu este prezent doar în industria automotive, ci și în multe alte industrii, de la cea alimentară și până la producție industrială (consultă site-ul Mennekes).

Grupul a solicitat o suprafață de 30.000 mp pentru „realizarea unei fabrici de producție în domeniul industriei automotive”. Amplasamentul este în parcul industrial 2 din Miroslava, din zona din spatele Antibiotice. În parcul industrial 1, cel lateral de Delphi, terenurile au fost deja concesionate.

Citește și Primul parc industrial din Miroslava prinde contur: 46 ha cu acces la E58

Parcul industrial 2 din Miroslava are o suprafață de 25,2 ha, iar 3 ha dintre acestea ar urma să revină Mennekes:

Mennekes a depus solicitarea la CL Miroslava în decembrie 2018, iar, la jumătatea lunii, consilierii au aprobat, de principiu, atribuirea suprafeței printr-o procedură de negociere directă.

„În cadrul negocierilor se aprobă ca prețul redevenței pe metru pătrat să poată fi redus la investițiile de peste 10 milioane euro până la minimum 0,3 euro/mp/an pentru contractele încheiate pe o perioadă de 49 de ani. În cazul atribuirii terenului urmare a procedurii ca negociere directă, se aprobă încheierea contractului de constituire a dreptului de superficie pentru terenul de 30.000 mp cu condiția ca firma care dobândește acest teren să dea o declarație că va face parte din Parcul Industrial 2 Miroslava”, se arată în hotărârea adoptată de CL Miroslava.

Vezi AICI hotărârea Consiliului Local Miroslava.

Grupul Mennekes a fost fondat în 1935, iar astăzi numără peste 1.000 de angajați. Mennekes are 16 birouri deschise în Germania și 80 la nivel global. Cel mai cunoscut produs al companiei este conectorul de reîncărcare a autovehiculelor electrice: conectorul Mennekes a fost lansat în 2009, iar compania dedicată industriei automative a fost înființată în 2010. În 2015, grupul a înregistrat venituri de peste 130 milioane euro.

Citește și Prima investiția majoră la parcul industrial Lețcani: 10 milioane euro

Tipuri de produse Mennekes:

Citește și În țară: 86 de parcuri industriale. La Iași: 2, ambele încă nefuncționale

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top