Connect with us

Iași: Blocuri cu 14 etaje în mijlocul pădurii

Acesta este amplasamentul terenului

Investiții private

Iași: Blocuri cu 14 etaje în mijlocul pădurii

Un nou proiect imobiliar va stârni, probabil, destul controverse. Un afacerist vrea să construiască blocuri cu un regim de înălțime de până la 14 etaje în zona de după rondul de la Castel, de pe Aleea Mihail Sadoveanu. Amplasamentul figurează pe șos. Iași – Rediu nr. 8, fiind aproape de limita administrativă dintre cele două localități și situat în mijlocul pădurii din zonă (Breazu).

Amplasamentul:

Proprietarul terenului este Virgil Năstăsescu, iar acesta dispune de o suprafață de 5.000 mp. Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), publicat de Primărie, intenția lui Năstăsescu este de a amenaja cel puțin două tronsoane de bloc cu 14 etaje, legate între ele cu un imobil cu un singur etaj.

Proiectul prevede amenajarea a 267 locuri de parcare atât în subteran, cât şi în suprateran. Tronsoanele de bloc vor ocupa 2.500 mp, suprafaţa circulaţiilor, aleilor şi parcărilor va fi de 2.000 mp, iar spaţiile verzi vor fi amenajate pe 500 mp.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, proiectul de PUZ este în faza de consultare publică și, după încheierea acestei etape, va intra spre dezbatere în Comisia de urbanism. Ulterior, va veni rândul Consiliului Local să se pronunțe și abia după acest moment va putea fi eliberată autorizația de construire.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top