Connect with us

Primul parc industrial prinde contur: 46 ha cu acces la E58

Poziționat lângă Delphi, parcul are accces la E58 și la calea ferată

Proiecte publice

Primul parc industrial prinde contur: 46 ha cu acces la E58

Primul parc industrial din județ prinde contur în cea mai bogată comună din țară. Parcul este situat în Miroslava și se întinde pe o suprafață de peste 46 hectare. Titlul de parc a fost obținut încă din anul 2015, obiectivul fiind administrat de Miroslava Industrial Parc SRL, societate a Consiliului Local.

„Primaria Miroslava garanteaza rezidentilor parcului industrial scutiri de taxe și impozite locale pe clădiri și terenuri, precum si reduceri privind taxele locale de autorizare si avizare ale investitiilor. De asemenea, municipiul Iași este cel mai vechi și prestigios centru universitar din România, cu peste 60.000 studenți înmatriculați ce poate oferi resurse umane extrem de valoroase”, se arată într-o prezentare a parcului pe site-ul oficial.

Unul dintre primii chiriași ai parcului este compania Electra, omul de afaceri Marian Berdan afirmând că va investi circa trei milioane euro într-un nou sediu pentru firmă.

Autoritatea locală a arătat deja că dezvoltarea parcului implică și asigurarea utilităților pentru viitorii locatari: conductă de gaze naturale de medie și joasă presiune, rețea de apă, rețea de canalizare, stație de epurare și o stație de transformare a energiei electrice de la 110 kv la 20 kv. Totodată, în zona va fi amenajată o rețea de drumuri de 7,3 km.

Un alt avantaj care poate atrage investitori de anvergură constă în proximitatea față de calea ferată și, pe viitor, la solicitarea unor companii, poate fi realizat accesul.

Există informații că Miroslava poartă negocieri cu un producător mondial de electrocasnice, care ar urma să reloce o fabrică din Suedia la Iași.

Dacă doriți să deveniți investitor în Parcul Industrial Miroslava, primul pas este depunerea unei cereri către SC Miroslava Industrial Parc SRL. Cererea se depune fie în original la sediul companiei, fie poate fi trimisă pe fax sau completând formularele disponibile AICI. În urma depunerii cererii, veți primi toate detaliile și informațiile necesare despre suprafețele disponibile și regulamentul de acces în Parcul Industrial. Atribuirea suprafețelor de teren se va face în urma unei licitații publice care va fi anunțată în presă și prin alte mijloace de comunicare.

Miroslava Parc Industrial vrea să atragă rezidenți din industrii precum textilă, auto, producție lacuri și vopsele, alimentară, producție mobilier și tâmplărie și producție materiale de construcții.

Amplasamentul parcului industrial:

 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top