Connect with us

Cantemirul intră în secolul XXI. Urmează Splaiul drept

Foto: Ziarul de Iași

Proiecte publice

Cantemirul intră în secolul XXI. Urmează Splaiul drept

Bulevardul Cantemir a fost asfaltat aproape în totalitate. Acest lucru va permite constructorului Viarom să intre mai în forță pe șantierul de pe Splai Bahlui mal drept. Investiția este așteptată de mai mulți ani de către companiile din zonă, având în vedere că există cel puțin patru clădiri de birouri care găzduiesc inclusiv firme importante din străinătate. Vestea bună pentru acestea este că nu va fi amenajată doar strada nouă de pe ruta Podul de Piatră – Podu Roș (în locul liniilor de tramvai), ci va fi reabilitată și șos. Națională.

Cele două străzi vor sensuri unice. Cel mai probabil, noua strada va fi direcția Podu Roș – Podul de Piatră, iar șos. Națională în sens invers.

Odată cu modernizarea șoselei Naționale, acolo unde traficul este un coșmar în mai multe momente ale zilei, vor fi amenajate și locuri de parcare. Încă nu e clar dacă de acestea vor beneficia doar locatarii blocurilor din zonă. Cert este că amenajările la infrastructura rutieră nu pot fi decât benefice pentru companiile care au sediile în clădirile de pe Splai. Accesul va fi mult mai facil, iar aglomerația existentă acum pe șos. Națională va fi de domeniul trecutului. Legătura cu centrul orașului se va îmbunătăți semnificativ, având în vedere că inclusiv podul Cantemir va fi asfaltat, Splai Bahlui mal stâng a fost deja asfaltat, iar pe str. Sf. Andrei urmează să fie turnat asfaltul.

Pe Splai Bahlui mai există amplasamente pentru încă cel puțin două clădiri de birouri. Astfel că în zonă se creează premisele unor noi proiecte imobiliare, în contextul proximității față de centrul orașului și a infrastructurii care este reabilitată.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top