Connect with us

În țară: 86 parcuri industriale. În Iași: 2, ambele nefuncționale

Iașul nu are vreun parc industrial operațional

Proiecte publice

În țară: 86 parcuri industriale. În Iași: 2, ambele nefuncționale

Titlul ales pentru acest text este aproape identic cu un alt material apix.ro din noiembrie 2017: „În țară: 79 parcuri industriale. În Iași: 2, ambele nefuncționale”. De atunci, niciunul dintre cele două parcuri (Miroslava și Lețcani) nu a devenit operațional. La finalul materialului puteți consulta lista parcurilor industriale din țară.

Cel de la Miroslava este gestionat de către autoritatea locală și, din informațiile apix.ro, este, totuși, destul de avansat în a fi lansat oficial: foarte multe firme au încheiat contracte pentru folosința terenului, iar unele au accesat deja fonduri europene pentru construcția unor noi sedii. Dovadă în acest sens stă și faptul că, pe lângă cele 46 ha de lângă Delphi, Primăria Miroslava a mai pus la dispoziția firmelor interesate alte 25 ha în zona din spatele fabricii Antibiotice. Deocamdată, oficial, parcul din Miroslava apare în evidențele guvernului fiind „în curs de amenajare”.

Cel de la Lețcani, gestionat de Consiliul Județean, e prins mai mult în conflicte politice: actualul șef al CJ (Maricel Popa) vrea de mai mult timp să-l demită pe șeful parcului (Laurențiu Rădulescu) numit în funcție de predecesorul lui Popa, Cristian Adomniței. Terenul foarte bine poziționat (înainte de intrarea în Lețcani, la intersecția spre Bogonos, vezi aici) a fost special scos la licitație pentru o firmă turcească (citește detalii), dar, culmea, societatea nu s-a mai prezentat. Acum, se organizează o nouă procedură.

În tot acest timp, aproape 60 de parcuri dintre cele existente astăzi (86) sunt operaționale, conform datelor furnizate de Ministerul  Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). În Prahova sunt nu mai puțin de 15 parcuri, în Cluj sunt 11, în timp ce Brașovul are 10, iar Bihorul cinci.

În municipiul Iași, Primăria are doar promisiuni: la Fortus pare să nu se mai întâmple nimic de mai mult timp. Periodic, primarul Mihai Chirica are grijă să reînnoiască promisiunea unui parc industrial, dar rămân simple declarații, fără fundament, ci doar mult context electoral.

Document – situația parcurilor industriale din România (datele au fost furnizate de MDRAP) (link alternativ)

[pdf-embedder url=”https://apix.ro/wp-content/uploads/2019/02/parcuri_industriale.pdf”]

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top