Connect with us

Bucium: Casa de oaspeți a lui Ceaușescu va fi demolată

Casa de oaspeți este în proprietate privată din 2009

Investiții private

Bucium: Casa de oaspeți a lui Ceaușescu va fi demolată

Primăria a dat undă verde demolării casei de oaspeți a lui Nicolae Ceaușescu din Bucium. Imobilul este ridicat pe un teren unde o firmă (Zhouning Shengde Stone) va implementa un proiect imobiliar. Pe amplasament vor fi ridicate blocuri cu un regim de înălțime mediu (citește detalii despre proiect).

Amplasamentul terenului:

Potrivit autorizației nr. 55/2019, societatea va demola cinci construcții aflate pe amplasamentul de 10.000 mp, singurul imobil ridicat cu acte în regulă fiind casa de oaspeți.

„Casa de oaspeți are regimul de înălțime subsol, demisol, parter și un etaj, suprafață construită de 906 mp. Imobilul este construit din zidărie de cărămidă, compartimentări din zidărie de cărămidă, acoperișul de tip șarpantă, din lemn cu pantă de aproximativ 15%”, se arată în actul de autorizare.

Celelalte patru construcții existente au toate un regim mic de înălțime (parter).

Pe amplasament se află și un stejar secular, declarat monument al naturii, a cărui vârstă a fost estimată la cel puțin 400 de ani. Investitorii spun că arborele nu va fi afectat.

„Proiectul de plan prevede instituirea pe amplasament a unui perimetru de protecție a arborelui considerată ca amprentă la sol a proiecției perpendiculare cu circumferința coroanei. Perimetrul de protecție va fi semnalizat corespunzător. În vederea protecției și conservării arborelui monument stejarul brumăriu (Quercus pedunculiflora) este interzisă: tăierea neautorizată; ruperea crengilor sau distrugerea scoarței trunchiului; distrugerea, prin orice mijloace, sau degradarea, scoaterea din rădăcini fără drept, de arbori, puieți sau lăstari; distrugerea, dislocarea și deteriorarea marcajelor și panourilor de informare a arborelui monument; fixarea pe arbore a anunțurilor de orice fel, a reclamelor firmelor sau a plăcuțelor”, se mai arată în autorizația emisă de Primărie.

Investiția este derulat de firma Zhouning Shengde Stone SRL, societate ce aparține asociaților Li Licai și Cătălin Croitoru (un apropiat al omului de afaceri Iulian Dascălu), șefii restaurantului chinezesc din Palas. Cei doi sunt apropiați colaboratori ai lui Iulian Dascălu.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top