Connect with us

FOTO Cum va arăta centrul logistic Kaufland din Miroslava: proiectul a fost aprobat

Investiții private

FOTO Cum va arăta centrul logistic Kaufland din Miroslava: proiectul a fost aprobat

Consiliul Local Miroslava a aprobat, joi, proiectul de construire a depozitului Kaufland de lângă Parcul Industrial I – cel de-al treilea centru logistic al lanțului de retail din țară, după cele din Turda și Ploiești.

Centrul regional multifuncțional Kaufland va fi amenajat pe un teren care are o suprafață de 402.440 mp (40 hectare), iar construcțiile propuse de companie vor ocupa 70%. Astfel suprafața construită va fi de 281.708 mp, iar cea desfășurată de 579.513 mp

„Beneficiile economice și sociale rezultate în urma acestei investiții sunt dezvoltarea localității Brătuleni în lungul arterelor principale de circulație, îmbunătățirea imaginii întregii zone, respectiv diversificarea și dinamizarea funcțională a zonei Centru-Vest a Zonei Metropolitane Iași. Transformările dinamice ale zonei din ultima perioadă marchează o tendință evidentă de reconversie funcțională a terenurilor în raport cu necesitățile actuale. Sectorul comercial și de servicii, neglijat în perioada anterioară, revine în prim planul reevaluării conceptelor urbanistice ale localităților ca piesă de bază în consolidarea dezvoltării durabile a acestora”, au declarat reprezentanții Kaufland, citați într-un comunicat al Primăriei Miroslava.

Conform documentului menționat, proiectul include realizarea unor hale de depozitare pentru produse alimentare și non-alimentare, a unui spațiu de desfacere, precum și amenajarea căilor rutiere pentru acces, platformă pentru parcări și circulații pietonale, stație de autobuz, spații încărcare/descărcare, spații anexă, platformă gospodărească, echipamente pentru echipare edilitară (post TRAFO, generatoare electrice, rezervă de apă pentru incendiu, bazine colectare ape pluviale), echipamente pentru reclamă (pilon, steaguri, totemuri), construcții hidroedilitare (rețele de alimentare cu apă, canalizare, canale de desecare), spații verzi și alte elemente de mobilier urban specific. Spaţiile neconstruite şi neocupate de construcții, echipamente, accese, parcări şi trotuare vor fi înierbate.

Accesul la acest obiectiv se va realiza prin intermediul drumurilor interioare din incinta Parcului Industrial Miroslava I, care asigură legătura cu drumul european E583/DN28 (via Strada Brătuleni) și Șoseaua de centură DN28D (via Strada Basarabiei).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top