Connect with us

Kaufland își consolidează prezența la Iași: va construi un parc de retail lângă Carrefour Felicia

Investiții private

Kaufland își consolidează prezența la Iași: va construi un parc de retail lângă Carrefour Felicia

Lanțul de retail Kaufland a început procedurile pentru avizarea unei noi investiții la Iași, pe terenurile pe care le-a achiziționat de la Moldomobila, în apropiere de Carrefour Felicia.

Plan Urbanistic Zonal – Amenjare parc retailgalerii comerciale, amenajare acces auto și pietonal, parcare, amplasare mijloace publicitare și gospdărire de ape”, se arată în certificatul de urbanism 1960/2022, act obținut recent de către Kaufland.

Aici va fi parcul de retail al Kaufland

Amplasamentul se află pe str. Bucium 34, fiind vorba despre foste active ale societății Moldomobila. În primăvara anului 2020, Kaufland a achiziționat 6,4 hectare pentru o sumă ce ar fi depășit 10 milioane euro.

„Ne dorim să revitalizăm acest spațiu, să reintegrăm zona în circuitul urban actual, în colaborare cu autoritățile locale. Iașiul este un oraș în care merită să investim, pe de o parte pentru că există potențial de dezvoltare și pe de altă parte pentru că ieșenii ne-au arătat tot timpul încredere și deschidere, ceea ce ne bucură foarte mult”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs la Kaufland România, citat într-un comunicat al companiei, imediat după achiziția proprietății care a aparținut Moldomobila.

În ultimii ani, la Iași, Kaufland a început mai multe investiții, dintre care amintim: un magazin în Tătărași (finalizat), un parc logistic lângă Metro (în pregătire), un magazin în Galata (în pregătire) și un magazin în zona Fortus (în pregătire).

Obținerea certificatului de urbanism este o fază premergătoare avizării unui proiect: în perioada următoare, Kaufland va depune la Primărie planul urbanistic zonal, iar acest document va trece ulterior prin procesul de autorizare.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top