Connect with us

Magazinul Jumbo de la Iași ar urma să fie construit în acest an: schița amplasamentului

Investiții private

Magazinul Jumbo de la Iași ar urma să fie construit în acest an: schița amplasamentului

Magazinul Jumbo din Iași ar urma să fie construit în acest an și dat în folosință până în luna decembrie, conform unor documente ale retailerului, consultate de APIX.ro. Pandemia a provocat o scădere importantă a vânzărilor Jumbo, dar retailerul nu a renunțat la deschiderea a două noi magazine în țară: unul la Iași și celălalt la Sibiu.

În cazul Iașului, proiectul este în procesul de autorizare la nivelul Primăriei, demersurile fiind începute acum aproape doi ani. Terenul aparține unei firme a omului de afaceri Bogdan Gheorghiu care urmează să predea suprafața cu tot autorizația de construire către retailer. Între această firmă și Jumbo există încheiat un ante-contract de vânzare-cumpărare din anul 2020.

„În ceea ce privește extinderea rețelei în 2022, este de așteptat să funcționeze un nou magazin în Grecia (aproximativ 10.000 mp) și un magazin în Cipru (aproximativ 13.000 mp). De asemenea, spre sfârșitul anului se vor deschide două noi magazine în România, unul în orașul Iași (aproximativ 16.000 de metri pătrați) și unul în orașul Sibiu (aproximativ 15.000 de metri pătrați)”, se precizează într-un raport al Jumbo, consultat de APIX.ro.

De remarcat suprafața mare a magazinului de la Iași, în condițiile în care suprafața medie a celorlalte magazine este de circa 9.000 mp. Conform raportului Jumbo, la sfârșitul anului 2021, Jumbo opera 81 de magazine: 52 în Grecia, 5 în Cipru, 9 în Bulgaria și 15 în România.

Amenajare spațiu comercial și parcaje în spații existente, amplasare mijloace publicitare, împrejmuire proprietate, demolare anexe, realizare accese”, este obiectul proiectului.

Magazinul va fi construit lângă Dedeman, pe bld. Socola. Din informațiile APIX.ro, Jumbo are la dispoziție 22.000 mp – terenul a fost identificat de APIX.ro în baza numerelor cadastrelor comunicate Primăriei de către inițiatorul proiectului

Așa cum rezultă din certificatul de urbanism eliberat anul trecut la solicitarea firmei Concept SRL (societatea lui Gheorghiu), hala existentă ar urma să fie reamenajată.

În luna iunie 2021, Jumbo a lansat o campanie de recrutare de personal la Iași, după cum APIX.ro a scris la vremea respectivă. Retailerul desfășoară o astfel de campanie în mod constant, iar pe site-ul companiei sunt disponibile locuri de muncă „în contextul strategiei de extindere”, astfel că, cel mai probabil, joburile sunt la viitoarele magazine din Iași și Sibiu (vezi aici).

Zona în care va fi construit magazinul Jumbo va suferi modificări urbanistice importante în următorii ani: Prime Kapital a început deja lucrările la proiectul Silk District, iar Evergent Investments a obținut, recent, undă verde de la plenul Consiliului Local pentru proiectul Everland pe un teren din imediata vecinătate.

Amplasarea celor trei investiții, proiecte care vor schimba radical fosta zonă industrială

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top