Connect with us

Copou: Ansamblul imobiliar cu peste 1.000 apartamente, cale liberă spre aprobare

Investiții private

Copou: Ansamblul imobiliar cu peste 1.000 apartamente, cale liberă spre aprobare

Proiectul Fiald Imobiliare de a construi un ansamblu de blocuri cu peste 1.000 apartamente în Copou, zona Dealul Zorilor – Al. Mihai Sadoveanu, are cale liberă pentru a fi aprobat de Consiliul Local în ședința de joi, 24 noiembrie.

Propunerea urbanistică a fost deja avizată favorabil de Comisia de urbanism a CL și, cel mai probabil, proiectul va primi undă verde și în plen. APIX.ro a fost primul ziar online care a scris despre investiția Fiald, încă de la momentul în care proiectul era la stadiul de idee.

Acesta este amplasamentul proiectului – cele două blocuri care sunt lângă terenul cu contur roșu au fost construite tot de Fiald

Firma băcăuană va construi un ansamblu cu 12 blocuri cu un regim de până la 7 etaje, imobile care vor găzdui 1.011 apartamente și vor beneficia de 1.050 de locuri de parcare, conform proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus de investitori.

Cadrul natural al zonei este un teren ce are o pantă de 14% de la sud-vest spre nord-est, fiind necesare lucrări de sistematizare verticală şi orizontală”, se precizează în PUZ, document în care se adaugă că zona studiată nu este supusă riscurilor naturale şi antropice. Terenul are deschidere la str. Dealul Zorilor, ceea ce asigură viitorilor locatari acces la str. Aleea Mihail Sadoveanu.

Imagine din PUZ: În dreapta sunt cele două blocuri construite de Fiald care sunt deja date în folosință. Blocurile nou-propuse sunt evidențiate cu alb. În plan secundar, cu gri, sunt blocurile construite în ultimii ani în zona Sadoveanu

Fiald Imobiliare şi-a asumat costurile pentru extinderea infrastructurii rutiere, alături de cele necesare pentru prelungirea reţelelor de utilităţi. În ceea ce priveşte circulaţia, în PUZ se prevede amenajarea unei porţiuni de drum din str. Dealul Zorilor, o cale de acces în interiorul amplasamentului şi aleile carosabile din incintă.

Schiță care ilustrează amplasarea clădirilor în planul general al zonei

În zona aleii Mihail Sadoveanu au fost construite sau sunt în execuţie zeci de blocuri cu regim înalt, iar alte ansambluri rezidenţiale sunt în faza de pregătire sau autorizare. Unele estimări arată că, într-un orizont de 2-3 ani, în total vor fi date în folosinţă peste 5.000 de locuinţe, fiind incluse şi apartamentele locuite deja de diverşi cumpărători.

Terenul pe care se vor construi cele 12 blocuri, în plan secundar se poate observa Lacul Rediu

Principalii investitorii din zonă sunt:

  • Royal Town: un proiect care în final ar urma să aibă circa 2.000 de apartamente (principalul investitor este Ruslan Rotaru din R. Moldova)
  • Copou Garden Residence: un proiect cu 1.100 de apartamente (investitor: omul de afaceri local Daniel Niculiță)
  • Răsărit de Soare: un proiect care, în final, va avea circa 1.200 de apartamente (investitor: firma Fiald Imobiliare, Bacău)
  • Inamstro: deocamdată, vor fi câteva sute de apartamente în ansambluri precum „Azimut” sau „Zorilor(investitor: Inamstro, companie din R. Moldova)
  • Greenfield Copou: un proiect cu 1.100 de apartamente (investitor: Gheorghe Iaciu, om de afaceri care deține și Moldova Center)
În plan secundar se pot vedea turnul Azimut (stânga imaginii) și Copou Garden Residence (dreapta imaginii), în centru este Royal Town, în partea de jos sunt cele două blocuri Carol I construite de Bogan Cihodaru, iar în dreapta alte două blocuri construite de Fiald. Aproape pe toate terenurile libere din imagine (mai puțin pe cele din stânga unde se află stațiunea) vor fi construite noi blocuri

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top