Connect with us

Copou: Fiald a finalizat lucrările la 150 de apartamente și pregătește terenul pentru alte 1.000 de locuințe

Investiții private

Copou: Fiald a finalizat lucrările la 150 de apartamente și pregătește terenul pentru alte 1.000 de locuințe

Fiald Imobiliare (Bacău) a finalizat lucrările la două blocuri de pe str. Dealul Zorilor, din vecinătatea Aleii Mihail Sadoveanu, respectiv lângă ansambluri precum Royal Town sau Carol I, o zonă în plină dezvoltare imobiliară.

Potrivit certificatului de edificare emis de Primăria Iași, fiecare dintre cele două blocuri cuprinde câte 73 de apartamente, alături de 1 spațiu tehnic situat la demisol și 11 unități individuale aferente locurilor de parcare situate la demisol dispuse astfel – 9 platforme multipark cu cuvă reprezentând 36 locuri de parcare și 2 locuri de parcare individuale.

În ceea ce privește regimul de înălțime, fiecare bloc are demisol, parter, 6 etaje și mansardă. Suprafața construită desfășurată este 7.110 mp, iar amprenta la sol este de 856 mp. Construirea blocurilor a fost autorizată în ianuarie 2020.

Aceasta este una dintre proprietățile Fiald din zona Dealul Zorilor – blocurile edificate sunt pe latura sud-estică a terenului (acea prelungire a amplasamentului)
Această imagine din satelit a fost făcută în septembrie 2021 (conform Google) și arată că lucrările la cele două blocuri au fost finalizate anul trecut. În partea de nord a terenului va construi tot Fiald, după cum se poate observa în imaginea anterioară
Această imagine, publicată de Fiald pe Facebook, arată dezvoltarea zonei – unul dintre blocurile Fiald este în prim-plan, iar, în spate, se văd imobilele construite în cadrul proiectului Royal Town

Pe partea de nord și nord-vestică vor fi amenajate circa 1.000 de apartamente, potrivit informațiilor APIX.ro. Ansamblul de locuințe colective va fi construit pe un teren cu o suprafață de peste 40.000 mp și va cuprinde 12 blocuri cu 7 etaje. Este cel mai mare proiect Fiald la Iași de până acum.

„Pentru propunerea actuală de mobilară urbană, se presupune a fi necesar (…) aproximativ 1.050 de locuri de parcare, distribuite astfel: aproximativ 350 de locuri la suprateran și 700 locuri amenajate la demisol. Necesarul de locuri de parcare este calculat pentru aproximativ 1.011 apartamente și 1.900 mp de spații comerciale”, se precizează în proiectul de Plan Urbanistic Zonal, proiect care urmează să fie supus dezbaterii Consiliului Local.

Aceasta este planșa urbanistică a proiectului care urmează să fie aprobat (în partea dreaptă, cu gri, sunt evidențiate blocurile edificate – imaginea este rotită)
Din acest unghi, blocurile par „abandonate”, dar zona este în plină „explozie” imobiliară

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top